Energi

Equinor vinner leteareal utenfor kysten av Argentina

Den norske oljekjempen tildelt syv leteblokker i den første lisensrunden på argentinsk sokkel. - Vi ser frem til å modne disse mulighetene, sier letesjefen. 

Oversikt over Equinors Argentina-virksomhet og nylig tildelte blokker. Illustrasjon: Equinor.

Oversikt over Equinors Argentina-virksomhet og nylig tildelte blokker. Illustrasjon: Equinor.

Artikkel av: Are  Strandli
17. april 2019 - 08.29

- Vi er veldig fornøyd med å ha levert konkurransedyktige bud i denne lisensrunden, og å ha styrket leteporteføljen vår med betydelig prospektivt areal, sier konserndirektør for leting Tim Dodson i Equinor.

Ifølge en melding onsdag er Equinor blitt tildelt syv offshore leteblokker i Argentina gjennom den første lisensrunden på argentinsk sokkel. 

- Utfallet av lisensrunden er i tråd med vår letestrategi og gir oss tilgang til nytt areal i stor skala i bassenger med stort ressurspotensial, kommenterer Dodson.

Equinor er operatør på fem blokker, mens det er partner på ytterligere to blokker med henholdsvis argentinske YPF og Total som operatører. 

- Vi ser fram til å modne disse nye mulighetene og til et godt samarbeid med våre partnere YPF, Argentinas ledende energiselskap, og Total, som allerede har lang erfaring fra offshorevirksomhet i dette havområdet, sier Equinors letesjef.

Den norske oljekjempen har hatt tilstedeværelse i Argentina siden 2017, med eierandeler i leteareal på land. Hovedkvarteret i hovedstaden Buenos Aires ble åpnet i 2018.