Energi

Tror Ocean Yield bare durer videre

Kepler Cheuvreux ser mer oppside.

Petter Haugen. Foto. Iván Kverme/Finansavisen.

Petter Haugen. Foto. Iván Kverme/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
24. april 2019 - 12.35

Kepler Cheuvreux har tatt opp dekning av Ocean Yield med kjøpsanbefaling og kursmål 80 kroner, viser en analyse Hegnar.no har fått tilgang til.

- Ocean Yield beskriver seg selv som et skipseiende selskap med investeringer i oljeservice og shipping. Vi vil kalle det «en alternativ shippingbank», ettersom det meste av selskapets eiendeler er på lange kontrakter - noe som effektivt begrenser aktivaprisrisikoen, skriver meglerhusets analysesjef for shipping, Petter Haugen.

Han har ført analysen i pennen sammen med analytiker Vetle Johansen.

- Siden 2013 har selskapet utvidet porteføljen fra åtte til 60 fartøy, og diversifisert seg inn i mange shipping-segmenter. Samtidig har Ocean Yield opprettholdt en høy utbyttekapasitet, heter det videre.

Les også: Røkke-sjef har fått 62 mill. i bonus på fire år

Pengemaskin

Utbyttepolitikken støttes ifølge analysen av en sterk, underliggende lønnsomhet (15 prosent gjennomsnittlig avkastning på egenkapitalen).

- Vi venter at den største ikke-sysselsatte eiendelen, FPSO-en (Dhirubhai-1), begynner på en bareboat-kontrakt med Aker Energy i 1. halvår 2019, og med en vellykket kontrakt bør markedet beholde troen på konsernets evne til å støtte dagens utbytte (10 prosent yield). Vi ser positivt på alle shipping-sektorer fra 2020, og med høyere inntjening og priser bør Ocean Yield ha muligheten til å utvide sin portefølje de kommende årene, skriver Haugen.

Kursmålet på 80 kroner tilsvarer Kepler Cheuvreuxs SOP-verdsettelse (sum of the parts), inklusive 100 millioner dollar i årlig egenkapitalvekst til 15 prosent avkastning (ROE).

Aker ASAs heleide datterselskap Aker Capital er største eier i Ocean Yield, med 61,7 prosent av aksjene. Kjell Inge Røkke-dominerte TRG Holding er største aksjonær i Aker ASA, med sine nesten 67 prosent.