Energi

Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller tilbake tirsdag morgen.

Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
13. august 2019 - 08.04

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,36  prosent til 58,35 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,20 prosent til 54,82 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 58,63 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Analytikere forventer ifølge TDN Direkt at Saudi-Arabia kommer til å fortsette å støtte oljeprisene i forkant av det statlige oljeselskapet Saudi Aramcos børsnotering. Når dette skjer er imidlertid uvisst.

Oljeminister i Kuwait,  Khaled al-Fadhel, uttalte ifølge nyhetsbyrået mandag at landet gjentar sin forpliktelse til Opec+ med å kutte oljeproduksjonen. Opec og deres allierte, kjent som Opec+, har blitt enige om å kutte 1,2 millioner fat olje per dag siden 1. januar i år.

Økende amerikansk skiferoljeproduksjon fortsetter å utligne innsatsen for å begrense tilbudssiden, som veier på prisene. Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA, spår at skiferoljeproduksjonen i USA vil stige med 85.000 fat per dag til 8,768 millioner fat per dag i september.

- Den kjappe reaksjonen til Saudi-Arabia vil sannsynligvis stabilisere oljeprisene, men oljeprisen vil nok ikke bevege seg mye over 60 dollar per fat før det er bevis på fremgang i handelssamtalene mellom USA og Kina, sier administrerende partner i VM Markets, Stephen Innes, ifølge TDN Direkt.