An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Jobb & karriere

NHO: Flere med hull i CV-en får jobb

Viljen til å ansette personer med hull i CV-en har aldri vært større, ifølge Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). I 2016 er flere enn 7.000 personer hjulpet i jobb i arbeid- og inkluderingsbedrifter.

Artikkel av: NTB
29. desember 2016 - 05.59

– Det er mange eksempler på at bedrifter i stadig større grad rekrutterer personer som kanskje har slitt litt i arbeidslivet. Bedriftene erfarer at dette er stabil og god arbeidskraft med lavt sykefravær, sier direktør Kenneth Stien i Arbeid & Inkludering i NHO.

Rekrutteringsstrategien «Ringer i Vannet», i regi av NHO, har som målsetting å få flere tilbake i arbeidslivet gjennom blant annet å redusere risikoen for arbeidsgiver. Landet over er det 110 arbeid- og inkluderingsbedrifter.

– For den enkelte handler dette om å gå fra en passiv tilværelse på stønader til aktiv deltakelse i arbeidslivet med lønn. Den samfunnsøkonomiske gevinsten er enorm, sier Stien.

Renholds- og driftsselskapet Toma trekkes fram som en bedrift der «Ringer i Vannet» har vært svært vellykket. Bedriften nærmer seg 40 ansatte gjennom ordningen.

Stien tror enda flere vil komme i jobb i 2017 takket være et enklere og mer effektivt regelverk for arbeidsmarkedstiltak. (©NTB)