An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Jobb & karriere

Sykehusdirektør må gå på dagen

Sørlandet sykehus har ikke kommet til enighet med administrerende direktør Jan-Roger Olsen om betingelser fra fratredelse. Dermed blir han oppsagt av styret.

Sørlandet sykehus. Foto: NTB Scanpix

Sørlandet sykehus. Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
9. februar 2018 - 12.45

I november i fjor ble direktøren og styret enige om at det beste for helseforetaket var at han går av som til sommeren. Hovedårsaken er at det over lengre tid skal ha vært dårlig samarbeid mellom ham og arbeidstakerorganisasjonene.

Til tross for forhandlinger de siste månedene har partene ikke kommet til enighet om en sluttavtale for direktør Olsen, ifølge en pressemelding fredag.

– Det er beklagelig at vi ikke har lyktes med dette. Administrerende direktør skal og må ha styrets tillit, men et enstemmig styre i Sørlandet sykehus HF uttrykker nå at de ikke lenger har denne tilliten til Jan-Roger Olsen. Slik denne saken har utviklet seg, ser vi ingen annen utvei enn å avslutte arbeidsforholdet, sier styreleder Camilla B. Dunsæd i Sørlandet sykehus.

– Det er ingen tvil om at Jan-Roger Olsen gjennom årene har gjort en stor innsats for Sørlandet sykehus. Derfor er det ekstra leit at denne saken fikk et slikt utfall, legger hun til.

Økonomidirektør Per Qvarnstrøm er fra og med fredag konstituert i stillingen som administrerende direktør. Arbeidet med å få på plass en administrerende direktør på permanent basis er godt i gang, ifølge styrelederen.

(©NTB)