Jobb & karriere

Slik bytter du jobb med stil

Hvordan forlater du din nåværende jobb, uten å skape unødvendige konflikter med arbeidsgiveren?

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
3. mars 2018 - 07.44
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Vurderer du å bytte jobb? Da kan det være greit å vite hvordan du skal slutte uten å skape unødvendige konflikter. Forbes har fem gode tips om ting du bør tenke på før og etter du har byttet jobb, gjengitt av chef.se.

Hvis du vil gjøre det med stil, da.

Her er 5 tips:

Ikke avslør planene dine

Ligg lavt med dine planer om å bytte arbeidsgiver. Spesielt hvis det ikke er klart hva du skal gjøre videre. Du kan enkelt miste ditt mandat om viktige problemer hvis dine medarbeidere tenker at du likevel skal slutte.

Ta vare på kontaktene dine

Du har et nettverk, sannsynligvis større enn du tror. Nettverket kan bestå av personer på din nåværende arbeidsplass hvis du spiller kortene dine riktig. Et tips er å være sjenerøs når du deler kontaktene dine for folk du stoler på. Da vil de sikkert åpne nettverket for deg. Vinn-vinn, med andre ord.

Bruk din private e-post

Dagen du slutter hos din nåværende arbeidsgiver, mister du jobbmailen. Derfor kan du vinne mye på at viktige kontakter som fremtidige arbeidsgivere og rekruttere, har tilgang til din private e-post før siste arbeidsdag.

Perfeksjoner CV-en din

Hvis det er en stund siden du søkte på en jobb, må du sannsynligvis gå gjennom CV-en din. Sørg for at du fremhever relevante erfaringer, har et lesbart personlig brev, og at referansene dine er relevante. Husk å sjekke om referansene fortsatt kan fortelle hvordan du er som sjef. Det er helt greit å spørre om hva de vil si.

Røyk fredspipe med arbeidsgiveren din

Selv om det er problemer på din nåværende arbeidsplass, kan det være mange fordeler med å bli skilt som venner. Din bransje er sannsynligvis mindre enn du tror, ​​og at du kommer til å møte på gamle kolleger er mer sannsynlig enn usannsynlig. En ting du ikke bør gjøre er å bråke om oppsigelsestiden som avtalt i kontrakten. Dette gjør det mulig for arbeidsgiveren å finne en erstatning, og du kan fullføre prosjektene dine. Du vil takke deg selv i ettertid for at du sørget for en bra avslutning.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.