Jobb & karriere

Norges farligste graf

- Det er ikke akkurat flere «blåruss» Norge har behov for

Storebrand-sjef Odd Arild Grefstad er bekymret.

Storebrand-sjef Odd Arild Grefstad. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Storebrand-sjef Odd Arild Grefstad. Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Artikkel av: Øystein Byberg
16. april 2018 - 08.15

Storebrand-sjef Odd Arild Grefstad er bekymret for sysselsettingsgraden, som ikke har vært lavere på 20 år, skriver DN. Han viser blant annet til at det er mangel på arbeidskraft i bygge- og pleiesektoren

- Norge trenger flere snekkere, ikke bare økonomer. Vi må snu det som av noen er blitt omtalt som «Norges farligste graf». For å få dette til, nytter det ikke å bare motivere unge til å ta en MBA eller universitetsutdannelse, men også løfte anseelsen til fagutdannelser. Mange veier fører til lykke, og det er ikke akkurat flere «blåruss» Norge har behov for i årene som kommer, sier Grefstad.

– Politikere, næringslivet og akademia må alle bidra til at Norge utdanner og utvikler medarbeidere til jobber som vekstnæringene våre trenger, sier Grefstad til DN.