Jobb & karriere

Fagskole blir «høyere yrkesfaglig utdanning»

Stortinget vil heve fagskolenes status og endrer navn til «høyere yrkesfaglig utdanning». Ikke nok, mener LO.

Foto: Jan Haas / NTB scanpix

Foto: Jan Haas / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
19. mai 2018 - 08.49

Utdanningskomiteen på Stortinget innstilte denne uken på ny lov om fagskolen, der fagskolen får status som høyere yrkesfaglig utdanning. Samtidig vil de som tar to- eller treårig fagskoleutdanning nå kunne få «høyere fagskolegrad» på vitnemålet, skriver frifagbevegelse.

LO mener imidlertid at fagskolene fremdeles vil få en slags B-status. Stortingsflertallet vil nemlig ikke plassere fagskolene på nivå med annen høyere utdanning. Fagskolene ligger plassert på nivå 5, mens LO mener den bør være på nivå 6, som tilsvarer høyskolekandidat.

(©NTB)