Jobb & karriere

Veksten fortsetter

Spår 250 000 ledige stillinger

Må tilbake til 2012 for å være på samme nivå, ifølge Christopher Ringvold i FINN.no.

Foto: g-stockstudio / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: g-stockstudio / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
9. mai 2018 - 12.11

Veksten i stillingsmarkedet fortsetter. I april 2018 ble det lyst ut 20 581 stillinger på FINN.no, en økning på 25 prosent mot april 2017, ifølge en pressemelding.

Både offentlig og privat sektor opplever høy vekst i stillingsutlysningene. I privat sektor økte antall stillinger med 25 prosent, mens offentlig sektor hadde en vekst på 29 prosent, og ender på cirka 4.100 stillingsutlysninger.

- Norsk økonomi går bra

- Ser vi på tallene for perioden januar til april har vi en samlet oppgang på ni prosent målt mot samme periode i fjor. Det viser at norsk økonomi går bra, og at etterspørselen etter arbeidskraft er høy, sier Christopher Ringvold, produktdirektør for FINN jobb.

- I november forventet vi en økning på syv prosent flere ledige stillinger i 2018, og det er gledelig å se at vi etter årets fire første måneder ligger foran prognosen, fortsetter han.

Ringvold anslår at det vil være ca. 250.000 ledige jobber på FINN.no i løpet av 2018, og man må helt tilbake til 2012 for å være på samme nivå.  

Tilbake på 2014-nivå

Mens bygg- og anleggsbransjen står for flest stillingsutlysninger i april med 3.700 ledige jobber, har det virkelig vært et taktskifte for olje, offshore og shipping. Bransjen står for størst vekst med en økning på over 100 prosent i april mot samme måned i fjor.

Ser man på perioden januar til april har det vært en samlet vekst på 69 prosent mot 2017. Bare i april ble det lyst ut nesten 1300 stillinger.

- Veksten i oljebransjen er særlig positiv, og vi er tilbake på 2014-nivå. En oljepris på over 70 dollar fatet bidrar virkelig til å løfte etterspørselen etter arbeidskraft i oljesektoren, sier Ringvold.

Også industri, produksjon og kraft opplever en kraftig vekst i april med 53 prosent flere utlyste stillinger enn samme måned i fjor.

- Stillingsveksten innen industrien har holdt seg jevnt høyt så langt i år. Normalt går antall stillingsutlysninger litt ned nærmere sommeren, før det tar seg litt opp igjen på høsten. Det er tydelig at optimismen innen industri fortsatt er sterk, sier produktdirektøren