An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Jobb & karriere

Dette ser Jack Ma etter når han ansetter

Vil du jobbe for Jack Ma? Dette er egenskapene han ser etter.

Jack Ma - Foto: AP/NTB Scanpix

Jack Ma - Foto: AP/NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
21. oktober 2018 - 10.18

Å starte et selskap krever å ansette de riktige menneskene.  For Jack Ma, mannen bak den kinesiske tech-giganten Alibaba med over 80.000 ansatte over hele verden, er det en prosess som tok ham litt tid til å mestre, skriver CNBC.

En av Mas første regler er å unngå de «beste» menneskene og «ekspertene». Ansett folk som er klare til å lære og ikke er redd for å gjøre feil.

- Jeg hater å ansette folk som kommer som eksperter fordi det ikke er noen eksperter i fremtiden, de vil alltid være eksperter i går. Det finnes ingen beste mennesker. De beste menneskene er alltid i din egen bedrift, du trener dem til å bli best, sier Ma, ifølge nyhetsbyrået.

I boken «Alibaba: The House That Jack Ma built», skriver forfatteren Duncan Clark ifølge nyhetsbyrået at Ma foretrekker å ansette folk som ikke er toppstudenter i skolen, da han mener at toppstudentene lett blir frustrerte når de møter vanskeligheter i den virkelige verden. Ma ansetter aller helst folk med både IQ og EQ.

- Du bør ha EQ så du kan jobbe med andre, og du bør ha IQ så du vet hva du gjør, ifølge Ma.

Til slutt legger han stor vekt på det å være optimistisk.

- Hvis du ikke er optimistisk som gründer, så har du et problem, sier Ma, ifølge nyhetsbyrået.