Jobb & karriere

Assistant Director

Publisert: 04.06.2019
Søknadsfrist: 14.06.2019

Assistant Director - Christen Sveaas Kunstsamling

Christen Sveaas begynte å samle kunst i 1980-årene. Samlingen har siden vokst til å bli en betydelig samling både i nasjonal og internasjonal målestokk. Samlingen består av eldre og nyere norsk og internasjonal kunst, med et klart fokus på internasjonal samtidskunst. Det er også større samlinger sølv, glass og antikviteter. Stillingen er nyopprettet og rapporterer til samlingens direktør William Flatmo.

Stillingen vil ha fokus på samtidskunst, med tett oppfølging av det utøvende kunstfeltet, herunder administrere kontakt med kunstnere, gallerier, auksjonshus og andre visningssteder. Personen må påregne en betydelig mengde research og rapportering. Stillingen vil videre bistå i koordinering av pågående og nye prosjekter i skulpturparken på Kistefos.

Vi søker etter en person med relevant erfaring, samt gode kunnskaper om kultur og kunsthistorie. Grunnet samlingens fokus er det vesentlig at kandidaten har en spesiell interesse for og kunnskap om nyere kunst og kontakt med det utøvende kunstfeltet. Det legges betydelig vekt på personlige egenskaper som selvstendighet, god gjennomføringsevne og gode kommunikasjonsevner. Personen må trives med raske omstillinger, fleksibilitet, nøyaktighet, initiativ samt god kommersiell forståelse. Kandidaten bør ha gjennomført høyere kunstfaglig utdannelse. Flytende norsk og engelsk språkkunnskaper, samt inngående datakunnskaper er en forutsetning. Personen bør ha stor arbeidskapasitet og en strukturert arbeidsform. Arbeidssted er Oslo. Reising må påregnes.

Spørsmål til stillingen kan rettes til Direktør William Flatmo, william.flatmo@kistefos.no / +4723117035

Skriftlig søknad med cv, kopi av vitnemål og referanser bes sendt pr. epost til pa@kistefos.no

Om arbeidsgiveren

Kistefos AS er et privateid investeringsselskap med hovedkontor på Aker Brygge i Oslo. Selskapets investeringsportefølje består av noterte og unoterte selskaper innenfor bransjene consumer finance, offshore services, shipping, eiendomsutvikling og IT/telecom. Kistefos bygger sin investeringsfilosofi på langsiktig verdiskapning gjennom aktivt eierskap. Ved å tilføre en kombinasjon av kapital, industriell og finansiell kompetanse og profesjonell virksomhetsstyring, søker Kistefos å styrke grunnlaget for lønnsom vekst i porteføljeselskapene. Kistefos eies i sin helhet av Christen Sveaas.