Jobb & karriere

Prosjektdirektør – Norwegian Medicines Verification Company

Publisert: 18.05.2017
Søknadsfrist: Snarest

NoMVeC AS (Norwegian Medicines Verification Company) er et nyetablert selskap opprettet for utvikling og drift av den norske basen for e-verifisering av legemidler i Norge, som del av et felles europeisk system. NoMVeC AS er et heleid datterselskap av Legemiddelindustrien (LMI). 

NoMVeC AS understøtter NoMVO (Norwegian Medicines Verification Organisation), som er opprettet av brukerne av verifiseringssystemet; legemiddelindustrien, generikaprodusentene, grossistene, parallellhandlere og apotekkjedene. Sammen har de blitt enige om vedtekter og rammer for implementering av sikkerhetstiltakene i Norge basert på lovteksten i forfalskningsdirektivet. 

Forfalskning av legemidler er et økende globalt problem, som også truer norsk pasientsikkerhet. Vi trenger deg som vil være med å bekjempe denne utviklingen. Fra februar 2019 blir det påbudt med verifisering av reseptbelagte legemidler i Norge og EU/EØS gjennom 2D datamatrix-kode og forseglingsbevis. NoMVeC er opprettet for å ta hånd om utvikling, implementering og drift av verifiseringsordningen i Norge. 

Som Prosjektdirektør vil du få overordnet ansvar for implementering av den nasjonale databasen for e-verifisering. Rollens viktigste bidrag vil være å sikre at teknologien er ferdig implementert i rett tid, noe som krever koordinering og tett samarbeid med alle aktørene i verdikjeden. Du vil samarbeide tett med den europeiske HUB’en European Medicines Verification Organisation (EMVO), og hele den norske legemiddelbransjen.

 

Ansvarsområder og arbeidsoppgaver

  • Overordnet ansvar for implementering av 2D datamatrix-koding i hele legemiddelindustrien
  • Utvikling og implementering av den norske blueprint-databasen for legemiddelverifisering i tett samarbeid med valgt IT-systemleverandør
  • Tilrettelegge for integrasjon og optimal drift mot apotekenes og grossistenes IT-system(er)
  • Koordinere integrasjon med EMVO
  • Bidra til gode prosesser og involvering av samarbeidspartene i NoMVO og NoMVeC
  • Daglig ledelse av NoMVeC
  • Delta i styremøter i NoMVeC og NoMVO
  • Lede og koordinere allokerte prosjektressurser innen IT, økonomi og prosjektledelse
  • Sikre finansieringen av utvikling og drift av databasen

 

Vi ser etter deg som har høyere relevant utdanning, lederegenskaper og god strategisk forståelse. Du motiveres av å lede forretningsprosesser, og har gjerne erfaring fra implementering av større IT-prosjekter. Bakgrunn fra konsulentbransjen og kjennskap til den norske legemiddel- og/eller apotekbransjen, er et pluss.

 

Andre vil beskrive deg som en trygg og strukturert leder med naturlig autoritet. Du har sterk gjennomføringskraft, gode relasjonsbyggende egenskaper og utpregede kommunikative evner. Som Prosjektdirektør i en nyopprettet stilling i en ny organisasjon, er det en fordel om du har gründer-ånd, liker å brette opp ermene og innta en operativ rolle. Om du i tillegg er en person som drives av utfordringer, er ambisiøs og har høy arbeidskapasitet, vil vi gjerne komme i kontakt med deg.

 

Som hands-on Prosjektdirektør/ Daglig leder i NoMVeC får du en unik mulighet til å sette et varig fotavtrykk i den norske legemiddeldistribusjonskjeden. Ditt bidrag vil være avgjørende for å skape trygghet for at pasienter i Norge kun får ekte legemidler etter 2019. Du vil etablere et stort tverrfaglig nettverk, både nasjonalt og internasjonalt. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser i en nyopprettet organisasjon, der du vil få store muligheter til å forme både organisasjonen og din egen fremtid.  

 

Hvis du har spørsmål om stillingen, ta gjerne kontakt med vår rekrutteringspartner Head4More ved Bjørn Brudevoll, tlf. 468 00 000 eller Anne Skinnemoen, tlf 986 30 813. Er du interessert? Registrer din CV under "søk" eller via annonsen på www.head4more.com så snart som mulig. Alle henvendelser behandles konfidensielt.