Kuriosa

Haugen-bronse i VM-storslalåmen: – Det er surrealistisk

Leif Kristian Haugen slo til med en knallsterk bronsemedalje under VM-storslalåmen i St. Moritz. Marcel Hirscher fra Østerrike vant.

Leif Kristian Haugen i aksjon i VM i St. Moritz 2017. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Leif Kristian Haugen i aksjon i VM i St. Moritz 2017. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
17. februar 2017 - 14.52

– Det er utrolig kult for Leif, han skal ha all ære for dette. Han har gjort hele jobben alene. Det er utrolig stort, sier Henrik Kristoffersen til NTB. Han endte fem hundredeler bak lagkameraten på fjerdeplass.

– Dette var vilt. Det er helt "sykt" med medalje, litt uvirkelig, men ordentlig gøy. Det er litt surrealistisk at jeg står her og snakker om VM-medalje. Jeg ga bånn gass, jeg angrep hele veien. Jeg tenkte "fortere, fortere, fortere", sa en smilende Leif Kristian Haugen til NRK etter målgang.

– Leif er på pallen. Leif er på pallen! Ah, det var gøy! Han slår til med karrierebeste i St. Moritz, sa Andreas Toft og Marius Arnesen i NRKs kommentatorboks da bronsen var sikret.

Haugen tok sin aller første VM-medalje. Østerrikeren Hirscher vant 25 hundredeler foran landsmannen Roland Leitinger. Haugen var 71 hundredeler bak vinneren.

Henrik Kristoffersen var nummer fem etter førsteomgangen, 48 hundredeler bak ledende Hirscher. Haugen var nummer sju, seks hundredeler bak Kristoffersen.

Frustrert

Kristoffersen fikk det ikke til å stemme i finaleomgangen. Han tapte tid nedover og slo staven i bakken i frustrasjon over mål. Det ble den sure fjerdeplassen.

– Det var surt med fjerdeplass, jeg kan ikke si noe annet. Jeg bommet over den andre kanten. Vi fikk ikke lov til å besiktige den, derfor gikk jeg mot ytterport i stedet for mot innerport. Der gikk det i hvert fall fem hundredeler. Men noen må være firer, i dag var det meg. Jeg må bare riste dette av meg, sa han til NTB.

Leif Kristian Haugen hadde noen småfeil på toppen, men holdt høy fart nedover. Han suste inn til foreløpig ledelse. Til slutt endte det altså med bronse.

– Herlig av Leif! Han tok vanvittig risiko. Han klarte å holde farten nedover, sa NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Men det holdt ikke til den gjeveste plasseringen.

– Han er kanskje verdens råeste alpinist, Marcel Hirscher, sa NRKs kommentatorer om gullvinneren.

Skuffet Neteland

Bjørnar Neteland var nummer 28 etter første omgang, men gjorde en kostbar feil i starten av finaleomgangen. 25-åringen maktet ikke å klatre opp blant de 20 beste. Han ble nummer 26.

– Jeg gjorde en stor feil ut på flaten, og da mistet jeg all fart. Da ble det litt håpløst. Det er moro å være med i VM, men jeg skulle ønske at jeg hadde klart å kjøre slik jeg gjør på trening, sa Neteland til NRK.

Flere kjørte ut i finaleomgangen. Løypa var krevende, det samme var vær- og lysforholdene.

Starten på 2. omgang i St. Moritz ble utsatt en halvtime. Årsaken var at et fly kuttet en kamerakabel over målområdet mellom omgangene. Flyet, som landet trygt i etterkant, deltok i et flyshow i VM-byen.(©NTB)