Kuriosa

Sør-Korea ber russiske utøvere stille i OL

Sørkoreanske myndigheter uttrykker misnøye med at Russland er utestengt fra OL i Pyeongchang. Arrangørlandet vil ha flest mulig russiske utøvere på startstrek.

Jente fra Sør-Korea holder flagget over hodet - Foto: AP

Jente fra Sør-Korea holder flagget over hodet - Foto: AP

Artikkel av: NTB
7. desember 2017 - 11.27

Sørkoreanerne mener Russlands deltakelse i vinterlekene neste år er avgjørende for at arrangementet blir en suksess. Landets utenriksdepartement oppfordret derfor torsdag russiske utøvere til å konkurrere under nøytralt flagg.

Tirsdag besluttet styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) å utestenge Russland som nasjon fra lekene i Sør-Korea som straff for landets omfattende dopingprogram.

Det sørkoreanske utenriksdepartementet offentliggjorde torsdag en uttalelse der det understrekes at landet «har jobbet hardt de siste sju årene for å gjøre grundige forberedelser» slik at de kommende vinterlekene skal bli både fredelige og harmoniske.

– Deltakelsen til vintersportsutøvere fra hele verden, inkludert Russland, er nøkkelen til suksess for Pyeongchang-OL og en avgjørende faktor med hensyn til å videreføre den olympiske ånden, skriver departementet – og tilføyer:

– Deltakelsen til russiske utøvere som har levert strålende prestasjoner i mange tidligere vinterleker, blir viktige bidrag til at Pyeongchang-OL blir en suksess.

Uttalelsen kom i kjølvannet av at Russlands president Vladimir Putin opplyste at russiske myndigheter ikke vil boikotte OL som følge av utestengelsen.

I sin uttalelse skriver det sørkoreanske utenriksdepartementet at det «beklager situasjonen som førte til at IOC-styret besluttet å sanksjonere mot Russland for brudd på dopingreglene».

Skulle de russiske utøverne utebli fra lekene i februar neste år, er det et slag i ansiktet for OL-arrangøren som allerede sliter med at sikkerhetssituasjonen rundt nabolaget Nord-Korea kaster skygge over arrangementet.

Noe pluss for lekene er det heller ikke at den nordamerikanske hockeyligaen NHL har besluttet at ingen av dens spillere skal delta.

Billettsalget til Pyeongchang-OL har på toppen av det hele vært dårlig så langt.

(©NTB)