An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Kuriosa

Sør-Korea ber russiske utøvere stille i OL

Sørkoreanske myndigheter uttrykker misnøye med at Russland er utestengt fra OL i Pyeongchang. Arrangørlandet vil ha flest mulig russiske utøvere på startstrek.

Jente fra Sør-Korea holder flagget over hodet - Foto: AP

Jente fra Sør-Korea holder flagget over hodet - Foto: AP

Artikkel av: NTB
7. desember 2017 - 11.27

Sørkoreanerne mener Russlands deltakelse i vinterlekene neste år er avgjørende for at arrangementet blir en suksess. Landets utenriksdepartement oppfordret derfor torsdag russiske utøvere til å konkurrere under nøytralt flagg.

Tirsdag besluttet styret i Den internasjonale olympiske komité (IOC) å utestenge Russland som nasjon fra lekene i Sør-Korea som straff for landets omfattende dopingprogram.

Det sørkoreanske utenriksdepartementet offentliggjorde torsdag en uttalelse der det understrekes at landet «har jobbet hardt de siste sju årene for å gjøre grundige forberedelser» slik at de kommende vinterlekene skal bli både fredelige og harmoniske.

– Deltakelsen til vintersportsutøvere fra hele verden, inkludert Russland, er nøkkelen til suksess for Pyeongchang-OL og en avgjørende faktor med hensyn til å videreføre den olympiske ånden, skriver departementet – og tilføyer:

– Deltakelsen til russiske utøvere som har levert strålende prestasjoner i mange tidligere vinterleker, blir viktige bidrag til at Pyeongchang-OL blir en suksess.

Uttalelsen kom i kjølvannet av at Russlands president Vladimir Putin opplyste at russiske myndigheter ikke vil boikotte OL som følge av utestengelsen.

I sin uttalelse skriver det sørkoreanske utenriksdepartementet at det «beklager situasjonen som førte til at IOC-styret besluttet å sanksjonere mot Russland for brudd på dopingreglene».

Skulle de russiske utøverne utebli fra lekene i februar neste år, er det et slag i ansiktet for OL-arrangøren som allerede sliter med at sikkerhetssituasjonen rundt nabolaget Nord-Korea kaster skygge over arrangementet.

Noe pluss for lekene er det heller ikke at den nordamerikanske hockeyligaen NHL har besluttet at ingen av dens spillere skal delta.

Billettsalget til Pyeongchang-OL har på toppen av det hele vært dårlig så langt.

(©NTB)