Kuriosa

Bjørndalen kan ha skutt bort OL-sjansene

Ole Einar Bjørndalen viste tegn til gammel storhet, men tre tilleggsminutter på de to siste skytingene i Ruhpolding kan ha knust drømmen om et sjuende OL.

Ole Einar Bjørndalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Ole Einar Bjørndalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
10. januar 2018 - 16.04

Det hjalp lite at Bjørndalen skjøt to fulle hus på liggende på 20-kilometeren i Tyskland og gikk et langrenn som var bedre enn mye av det han har vist tidligere denne sesongen.

Bjørndalen endte til slutt langt nede på resultatlistene og var slått med fire minutter og 43 sekunder av den suverene vinneren Martin Fourcade.

– Det var mye som var positivt i forhold til forrige løp, men mye var kjørt etter den andre liggende serien, sa Bjørndalen til NRK etter målgang.

– Det må du ta med trenerne. Det skal ikke jeg uttale meg noe om, tilføyde han på spørsmål om OL-uttaket.

Med onsdagens nedtur kan Bjørndalen se langt etter å gå helgens fellesstart i Ruhpolding. Veteranen er i tillegg allerede vraket til det norske laget på stafetten.

Dermed har ikke 43-åringen flere sjanser til å vise seg fram før det endelige OL-uttaket gjøres etter rennene i Sør-Tyskland.

Tung sesong

Skiskytterkongen fra Simostranda har slitt tungt hele inneværende sesong. Hele seks norske løpere har i vinter prestert bedre enn ringreven med 95 verdenscupseirer på merittlista. Slik blir det ikke OL-billett av.

Landslagstrenerne Egil Kristiansen og Siegfried Mazet har varslet at det endelige OL-uttaket vil bli gjort etter denne ukens verdenscuprenn i Sør-Tyskland.

Allerede før onsdagens normaldistanse i Ruhpolding tydet alt på at OL-toget hadde gått for Bjørndalens del med hensyn på å få gå sprinten og jaktstarten i Pyeongchang. 20-kilometeren framsto som 43-åringens eneste reelle individuelle OL-sjanse.

Nå kan den sjansen også ha gått fløyten.

Seks OL

Før jul ble Simostranda-karen nummer 18 på normaldistansen i Östersund. Da var han også inne blant de fire beste nordmennene. En ny bra prestasjon onsdag ville styrket muligheten til å få gå distansen i OL. Slik gikk det ikke.

Bjørndalen startet sin olympiske karriere under OL på Lillehammer i 1994. Siden har han deltatt i fem vinterleker. Åtte gull og ytterligere fem olympiske medaljer har det blitt på veien.

Ved siden av å vinne 95 verdenscupseire har 43-åringen vunnet verdenscupen sammenlagt ikke mindre enn seks ganger. I perioden fra 1996/97 til 2008/09 var han på pallen i verdenscupen sammenlagt hvert eneste år.

(©NTB)