Kuriosa

Bocuse d´Or Norge er kulinarisk rådgiver

Dette serveres når NHO inviterer på årsmiddag

Kristin Skogen Lund - Foto - Scanpix

Kristin Skogen Lund - Foto - Scanpix

Artikkel av: Stian Jacobsen
8. januar 2018 - 14.14

Bocuse d´Or Norge har vært kulinarisk rådgiver i forkant av morgendagens årsmiddag i NHO.

- Å finne de beste råvarene er en viktig del av hverdagen som kokk. Til NHOs årsmiddag har vi satt sammen en meny som representerer hav og land med råvarer fra norske hav, fjorder, vidder og gårder. Menyen er ujålete og norsk, og fremhever yrkesstolthet, håndverk og råvare, sier Gunnar Hvarnes, som er faglig leder i Bocuse d’Or Norge og som har utviklet menyen og oppskriftene. 

På NHOs årsmiddag vil gjestene blant annet få servert: 

  • Langtidsbakt lår av norsk gårdsand fra Ree med søtpotet fra Nøtterøy
  • Regnbuegulrøtter fra Stange med tindved, råhonning og einebær
  • Byggkornskomler med salt lammetunge og bacon med hokkaidogresskar fra Frosta
  • Bakt Sterlingkveite med «Ocean Forest» sukkertare
  • Spekelaks «Lerøy Aurora» med nye reddiksorter fra Rygge
  • Kremet tørrfisk fra Lofoten 

Bocuse d’Or er verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket.