Kuriosa

Klæbo forsvarte NM-tittelen på sprinten

Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til sin annen strake NM-tittel på sprint. Han var som vanlig i en klasse for seg på Gåsbu. Eirik Brandal tok sølvet.

Johannes Høsflot Klæbp. Foto: Hegnar.no.

Johannes Høsflot Klæbp. Foto: Hegnar.no.

Artikkel av: NTB
11. januar 2018 - 15.18

Klæbo ledet fra start til mål i finalen. Byåsen-løperen var regjerende mester og tok sin annen NM-tittel totalt. Kasper Stadaas gikk opprinnelig inn til bronsen, men ble senere diskvalifisert. Dermed var det Klæbos lagkamerat Fredrik Riseth som tok den siste medaljen.

– Det smaker godt. Nå er det vært lenge siden jeg har gått skirenn. En betryggelse at jeg fortsatt kan gå fort på ski med tanke på det som skal skje framover, sa Klæbo til NRK.

Klæbo var dessuten helt suveren i prologen tidligere på dagen. I finalen var han raskest ut fra start og bare Riseth fulgte ham. I sin spesielle løpestil med ski på beina gikk han ifra de andre midtveis i den 1,7 kilometer lange løypa.

21-åringen sto over Tour de Ski. Klæbo plukket med seg sju seirer i verdenscupen før jul.

Brandsdal viste med sitt NM-sølv at han er blant favorittene til å få en sprintplass i OL. Pål Golberg skuffet derimot. Han gikk videre på tid fra kvartfinalen, men i semifinalen var det slutt.

Også Mattis Stenshagen og Sondre Turvoll Fossli gikk torsdagens sprintfinale.

Petter Northug skulle etter planen gå NM-sprinten, men måtte onsdag melde avbud på grunn av en forkjølelse.

(©NTB)