Kuriosa

Petter Northug er ute

Petter Northug sliter med en forkjølelse og kommer ikke til start på torsdagens NM-sprint på Gåsbu.

Petter Northug. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Petter Northug. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
10. januar 2018 - 10.08

Northug gikk Skandinavisk Cup-renn i Piteå i helgen, men mislyktes fullstendig. 48.-plass, slått med over fem minutter av teten, ble fasiten. Etter konkurransen i Sverige ble han forkjølet.

– Petter har vært forkjølet siden Piteå og må dessverre stå over sprinten under NM på Gåsbu torsdag, sier trener Stig Rune Kveen.

– Han fikk symptomene natt til mandag, så vi får håpe at det slipper slik at han går én distanse i NM. Det som gjelder framover nå er ro og hvile. Føler han seg frisk nok, så reiser han til Hamar og NM, sier Kveen til NTB.

Strek i regningen

– Dette er vel en ny strek i regningen med tanke på OL for Northug?

– Det er selvsagt skikkelig kjedelig at han har én mulighet mindre til å kvalifisere seg til OL, men nå gjelder det å bli frisk igjen, sier Kveen.

Han vedgår at Northugs OL-sjanser er svekket som følge av at NM-sprinten går fløyten.

Sykdomsproblemene kommer svært ubeleilig for Petter Northug. Trønderen har kniven på strupen dersom han skal klare å sikre seg plass i den norske troppen til OL i Pyeongchang.

Sprinten på Gåsbu var i så måte ansett for å være svært viktig.

Landslagsledelsen med landslagstrener Tor Arne Hetland i spissen har gitt klar beskjed om at medaljegrossisten må prestere i NM eller under neste helgs verdenscuprenn i sprint i Planica dersom han skal være med i diskusjonen.

Skulle hele NM vise seg å gå fløyten, har Northug kun én mulighet igjen til å sikre seg OL-billett. Den kommer i Slovenia om en drøy uke.