An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Kuriosa

Sprengkulde i store deler av USA

Uvanlig sprengkulde har rammet store deler av USA. Det meldes om minst ni dødsfall, og det er åpnet sentre for å varme frosne innbyggere selv i sørstatene.

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix.

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
2. januar 2018 - 22.03

Meteorologene i National Weather Service melder tirsdag om en kuldebølge som dekker et område fra Sør-Texas til Canada i nord og fra Montana i vest til New England i øst. I Indianas hovedstad Indianapolis ble det målt minus 24 grader.

– Temperaturen er ekstrem, men vi har sett det kaldere, sier meteorologen Joseph Nield i byen. Han viser til kulderekorden på minus 38 som ble satt i 1994.

I løpet av den siste uken er det registrert minst ni dødsfall som knyttes til kuldebølgen, blant annet i Missouri, Wisconsin og North Dakota.

Det meldes også om minusgrader i flere av sørstatene, og store deler av Lousiana, Mississippi og Alabama er omfattet. I den sistnevnte delstaten er det målt minus 13 ved Cullman og minus 7 i Mobile.

Meteorologene advarer nå om at et uvær som er ventet å ramme USAs østkyst senere i uka, kan føre med seg snø og is.

(©NTB)