Kuriosa

Trump ble norsk medievinner

Donald Trump ble ikke helt overraskende mest omtalt i de norske nyhetene i 2017, men nordmenn mener at valget og sykkel-VM i Bergen ble best dekket.

Donald Trump. (AP Photo/Susan Walsh)

Donald Trump. (AP Photo/Susan Walsh)

Artikkel av: NTB
1. januar 2018 - 21.16

USAs president ble omtalt hele 70.110 ganger i norske medier i 2017, viser tall fra Retriever. Det er tre ganger så mye som det norske stortings- og sametingsvalget ble omtalt.

Men det er valgdekningen nordmenn flest er mest fornøyd med, viser undersøkelsen AgendaTracker, et samarbeid mellom kommunikasjonsbyrået PR-operatørene, medieanalysebyrået Retriever og meningsmålingsinstituttet YouGov.

Bare halvparten av dem som svarte på undersøkelsen, synes Trump-dekningen har vært tilfredsstillende. Guro Lindebjerg, analysesjef i Retriever, tror den andre halvparten mener dekningen har vært overdrevet.

– Som Amerikas president har Trump en av verdens mest innflytelsesrike posisjoner, noe som naturlig nok innebærer mye oppmerksomhet. Når han i tillegg strør om seg med kontroversielle uttalelser, samt er part i en tilspisset rivalisering med Nord-Korea, øker medienes interesse ytterligere, sier Lindebjerg.

Sykkel-VM i Bergen ble en gladsak

Sykkel-VM i Bergen er omtalt i over 8.000 saker. I tillegg er sykkel-VM i Bergen den nyhetssaken på topplisten som gjør flest glad. Nærmere 50 prosent i undersøkelsen svarte at arrangementet gjorde dem svært eller litt glade.

– Selv om store økonomiske utfordringer er blitt trukket fram i kjølvannet at arrangementet, er det kun 18 prosent som svarer at de føler seg meget trist eller opprørt. Dette tyder på at det er de sportslige bragdene og folkefesten i Bergen som har gjort sterkest inntrykk på de fleste, sier Nikolai Riibe, rådgiver i PR-operatørene.