Kuriosa

Ja til omstridt kunstsilo i Kristiansand

Fylkestingene i Aust- og Vest-Agder sier ja til den omstridte kunstsiloen som skal huse samlingen til milliardæren Nicolai Tangen.

Nicolai Tangen fotografert under et møte med kronprinsparet på Skaugum i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nicolai Tangen fotografert under et møte med kronprinsparet på Skaugum i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
13. februar 2018 - 15.40

Etter flere timers diskusjon besluttet fylkestinget i Vest-Agder tirsdag ettermiddag å støtte prosjektet med 25 millioner kroner. Tidligere på dagen vedtok fylkestinget i nabofylket å sette av 5 millioner kroner til bygget.

Stiftelsen Cultiva, opprettet med penger fra salg av det kommunale energiverket, vil gi 100 millioner kroner til bygget, men har stilt krav om at fylkeskommunene bidrar med 30 millioner kroner.

Bakgrunnen for saken er en kunstgave fra finansmilliardæren Nicolai Tangen.

Han vil gi hele sin private samling av moderne norsk kunst til Sørlandets Kunstmuseum i hjembyen Kristiansand. Det er snakk om over tusen verk fra perioden 1930–1980. Verdien er på rundt 150 millioner kroner, skriver NRK.

Tangen har imidlertid stilt krav om at kommunen må finne et egnet utstillingssted. Forslaget om å bruke den gamle kornsiloen på Silokaia har vekket heftig debatt lokalt. Innvendingene handler blant annet om hvorvidt det offentlige skal bruke store pengesummer på et slikt prosjekt.

(©NTB)