Kuriosa

– Boris Beckers diplomatpass er falskt

Den sentralafrikanske republikk avviser Boris Beckers påstand om at landet har gitt den tidligere tennisstjernen diplomatisk immunitet.

AP Photo

AP Photo

Artikkel av: NTB
19. juni 2018 - 14.14

– Diplomatpasset hans er falskt, sier stabssjef Cherubin Moroubama i det sentralafrikanske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Han viser til at serienummeret på Beckers dokumenter stammer fra en bunke pass som ble stjålet i 2014. Tyskerens diplomatpass mangler også stempel og signaturen til det afrikanske landets utenriksminister, Charles Armel Doubane.

Becker begjærte seg nylig fritatt fra rettslig forfølgelse i Storbritannia etter at han ble slått personlig konkurs. Tyskeren viste til at han har diplomatisk immunitet i kraft av stillingen som Den sentralafrikanske republikks sport- og kulturattaché til EU.

Den påstanden ble tirsdag avvist av det afrikanske landet.

Becker har kalt avgjørelsen om å innlede konkurssak mot ham som «urettferdig» og «feilaktig». Han føler seg lurt av det han mener var anonyme bankmenn og byråkrater.

50-åringen vant seks Grand Slam-titler på 1980- og 1990-tallet. I januar ba han offentlig om hjelp til å finne fem bortkomne GS-trofeer han mener han trenger for å kunne betale tilbake gjelden han har hatt siden 2015.

(©NTB)