An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Kuriosa

Halvparten av barnefamilier flytter fra indre Oslo

Nesten halvparten av familier med barn i skolealder flytter fra indre Oslo. Nå vil kommunen kartlegge hva som er årsaken. 

Foto: Yuganov Konstantin / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Yuganov Konstantin / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
3. juni 2018 - 09.18

Oslo har vokst med i gjennomsnitt 10.000 mennesker hvert år de siste 15 årene, men familier begynner ofte å lete etter et nytt sted å bo når barna nærmer seg skolealder.

- Det blir flere og flere barn i alderen 0-5 år i indre by, men nesten halvparten forsvinner ut innen de fyller seks år, sier Rolf Barlindhaug, forsker ved senter for velferds- og arbeidslivsforskning hos Oslo Met, til Aftenposten.

Nå har kommunen sendt ut et brev til 13.500 barnefamilier med spørsmål om å delta i en nettbasert undersøkelse om fraflytting. Kommunen ønsker å vite hvorfor familiene flytter, og hva som skal til for å få dem til å bli.

- Det er viktig å vite, for at kommunen bedre skal kunne tilrettelegge for at også sentrumsnære områder i byen kan opprettholde en mest mulig blandet alderssammensetning. Det er berikende for boligområdene, sier Kjersti Granum, enhetsleder for Analyse i avdelingen for byutvikling hos Plan- og bygningsetaten.

NIBR/Oslo Met og Kantar Norsk Gallup bistår Oslo kommune i arbeidet med den nye undersøkelsen. Fredag kveld hadde 2.265 familier svart på undersøkelsen.