Kuriosa

En mann pågrepet etter skyting i Helsingborg

Tre personer ble alvorlig skadd i en skyteepisode i sentrum av Helsingborg lørdag kveld, opplyser svensk politi. En mann er pågrepet, siktet for drapsforsøk.

Foto: Foto: Andreas Hillergren/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Foto: Foto: Andreas Hillergren/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
1. juli 2018 - 07.11

Politiet fikk melding om skytingen i nærheten av Gustav Adolfs kirke i sentrum av byen rundt klokken 20. Fire personer ble kjørt til sykehus med skudd- og kuttskader. For tre av dem er tilstanden alvorlig, mens den fjerde kun har lettere skader.

Søndag morgen opplyser politiet at de har pågrepet en 27 år gammel mann på sykehuset og siktet han for drapsforsøk.

- Han ble skadd i forbindelse med skuddløsningen, men har ingen alvorlige skader. Han er en kjenning, sier Kenneth Andersson, i Helsingborg-politiet.

Det har vært en rekke skyteepisoder i Helsingborg det siste året. Byen ligger i Skåne, om lag 65 kilometer nord for Malmö, der tre personer ble skutt og drept 18. juni. Også 22. juni ble en mann skutt og drept i Malmö, og det har også vært andre skyteepisoder i byen siden trippeldrapet, som politiet knytter til en gjengkonflikt.

- Det er usikkert om kveldens skuddløsning kan knyttes til tidligere hendelser, sa politiets pressetalsmann Rickard Lundquist lørdag.

(©NTB)