Kuriosa

Englands straffemareritt over - møter Sverige i kvartfinale

England har mange syndebukker fra straffesparkkonkurranser. Tirsdag fikk britene noen helter. Jordan Pickfords redning og Eric Diers vinnermål vil leve lenge.

Foto: AP Photo/Antonio Calanni

Foto: AP Photo/Antonio Calanni

Artikkel av: NTB
4. juli 2018 - 05.58

England hadde aldri vunnet en straffesparkkonkurranse i VM, og hadde før tirsdagens drama mot Colombia vunnet bare én gang på sju forsøk i 11-metersrullett. Det var i EM-kvartfinalen mot Spania på hjemmebane i 1996, noen dager før laget tapte på samme vis i semifinalen mot Tyskland.

Den gang misset Gareth Southgate på det avgjørende sparket og skrev seg inn på listen over store engelske navn med avgjørende misser i straffesparkkonkurranser. Nå er han landslagssjef og kunne gratulere sine elever med å bryte forbannelsen.

– Straffesparkkonkurranser er tøffe. Vi hadde snakket lenge og vel om å eie prosessen. Spillerne beholdt roen. De tok til seg alt som ble sagt, og dette er et spesielt øyeblikk for oss, sa Southgate etter å ha sett alle sine skyttere bruke tid og ikke forhaste seg.

Imponert

– Vi så på teknikk, hvordan vi skulle opptre som lag, på keeperens rolle, sa Southgate, som også lot seg imponere av spillernes karakterstyrke.

– Vi spilte så godt i 90 minutter, og så viste vi styrke ved å reise oss etter en stor skuffelse (utligningen på overtid).

Harry Kane og innbytter Marcus Rashford scoret før Jordan Henderson så sitt skudd reddet. Det ga Colombia overtaket, men så skjøt Carlos Bacca i tverrliggeren før Kieran Trippier utlignet til 3-3. Deretter tok Pickford fram sin knyttneveparade som ble et knockoutslag mot søramerikanerne. Innbytter Dier omsatte matchballen i scoring.

– Dette var stort for oss, men vi er ikke ferdige. Jeg tenker allerede på Sverige. Det er et annet lag vi har svak statistikk mot. Vi har undervurdert dem i årevis, sa Southgate.