Kuriosa

Outsider til VM-finale - gullodds stuper

Favorittene faller som fluer i fotball-VM. Det er god butikk for bookmakerne.

Spania-spillere etter exiten mot Russland i fotball-VM 2018. (AP Photo/David Vincent)

Spania-spillere etter exiten mot Russland i fotball-VM 2018. (AP Photo/David Vincent)

Artikkel av: Odd Steinar Parr
2. juli 2018 - 12.48

Favorittene faller som fluer i fotball-VM, og etter Spanias exit i går er det klart at en av England, Kroatia, Colombia, Sverige, Sveits eller Russland skal spille finale.

Fotball-VM har derfor blitt god butikk for bookmakerne.

- Ja, VM har vært bra for vår del så langt. Selvsagt takket være mange overraskelser. To kamper til straffekonkurranse søndag kveld var et perfekt resultat for bookmakerne. Vår strategi er å ha de høyeste favorittoddsene, og vi er for eksempel høyest på Brasil og Belgia mandag kveld, sier talsmann Mikael Mellqvist fra Coolbet i en kommentar.

- Det betyr at det blir minus i boken om alle favoritter vinner, men veldig gode tall om favorittene ikke innfrir, legger han til.

Outsider-odds stuper

Samtidig stuper gulloddsen på Sverige og andre outsidere. Bare denne uken er gulloddsen på Sverige nesten halvert - fra 80 til 45. Likevel er det bare Mexico og Japan som har høyere gullodds - hhv. 60 og 250 ganger pengene.

Brasil og Frankrike har lavest gullodds, med hhv. 4,50 og 5,00. I sjiktet bak finner Belgia, Kroatia og England, på 6,75-7,25.

Konkurrenten Unibet gir 41 ganger innsatsen for spill på svensk VM-gull, mens Mexico og Japan gir hhv. 51 og 201 ganger pengene tilbake.

Brasil og Frankrike ligger her på hhv. 4,50 og 4,75, mens Kroatia, England og Belgia ligger på 6,50-7,00.

Mål kostet millioner

Men bookmakerne har ikke bare hatt strålende dager hittil.

- Tysklands sene scoring mot Sverige kostet veldig mange millioner, og det vil selvsagt gå opp og ned i en lang turnering. Nå blir det færre og færre kamper, og da samles all innsats rundt en eller to kamper. Så avslutningen avgjør det hele, fortsetter Mellqvist.

- Mitt stalltips er at vi ikke har sett den siste overraskelsen ennå. Det er veldig varmt og energikrevende. Det virker som det favoriserer underdogen, og tempoet virker labert i mange kamper. Mitt stalltips til slutt er en finale mellom Frankrike og Kroatia, med fransk gull, avslutter han.