Kuriosa

Roger Federer har cashet inn 932 mill. - dette tjener ballguttene

Roger Federer. Foto: REUTERS/Dylan Martinez.

Roger Federer. Foto: REUTERS/Dylan Martinez.

Artikkel av: Martine Holøien
7. juli 2018 - 09.46

Tennislegenden Roger Federer har tjent 116 millioner dollar, tilsvarende om lag 932 millioner kroner, i premiepenger gjennom sin karriere, noe som gjør ham til den høyest betalte mannlige tennisspilleren gjennom tidene, skriver CNBC.

Hvis Federer tar en niende Wimbledon-tittel i år, vil hans nettoformue hoppe opp 2,5 millioner pund, eller 27 millioner kroner, skriver nyhetsbyrået.

Ballguttene og -jentene, som er dannet i lag på seks, og har trent til turneringen siden februar, er blant annet ansvarlige for å rulle baller raskt til serverens side av banen og komme med håndklær til spillerne.

Det er 250 Wimbledon ballgutter og -jenter som er trukket fra 800 søkere, forteller en Wimbledon-talsmann CNBC.

På den kommende U.S. Open i New York City, den fjerde og siste Grand Slam-turneringen for i år, vil ballguttene og –jentene få betalt om lag 11 dollar i timen, eller 88 kroner. Barna får også mat og de får beholde sine uniformer.