An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Livsstil

– Kvinnelige ledere hindrer seg selv

Personalsjef mener det ikke lenger er menn som hindrer kvinner fra å bli ledere. Nå er det kvinnene selv som vegrer seg fra å ta den type stillinger.

Forretningskvinne_Barn.jpg

Forretningskvinne_Barn.jpg

17. september 2010 - 14.00

Det er de mest fleksible arbeidsplassene som vinner kampen om de beste hodene, mener personalsjef i SWECO, Anne Sødem, ifølge en melding.

Under et ledelsesseminar som ble avholdt i forbindelse med Ledernes jubileumsdager i Bergen denne uken, uttalte Sødem, som gjennom ti år har fulgt utviklingen av kvinnelige ledere i Norge, at fleksibilitet i forhold til familieliv og fritid blir stadig viktigere for bedriftene.

- Det er ikke lenger slik at det er menn som hindrer kvinner i å få lederstillinger, men kvinner som selv velger dette bort fordi de føler det er vanskelig å kombinere lederrollen med det private. I altfor mange tilfeller set vi at svært dyktige kvinnelige ledere gir seg etter de føder sitt første barn, sier Sødem.

Virksomhetene må følge etter

Hun mener at det er de bedriftene som gjør det mulig å kombinere rollene som både leder og småbarnsforelder, samtidig som man har fritid, som kaprer og beholder de beste hodene.

Hun får ifølge meldingen støtte av Ledernes forbundsleder, Jan Olav Brekke.

- Nå har det offentlige gjort en rekke tiltak for å fremme likestilling, det er på tide at virksomhetene følger etter om de ønsker seg de beste hodene, sier han i en kommentar.

Brekke mener at med tanke på at 60 prosent av de som i dag tar høyere utdaning er kvinner, gjør bedriftene det lurt i å tilrettelegge.

- Ikke for å følge reglene, men for å påvirke bunnlinja, påpeker Brekke.