An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Livsstil

Derfor faller de ut av yrkeslivet

Økningen i antall unge uføre er markant. Psykologiprofessor peker på mulig årsak.

jente.jpg

jente.jpg

20. januar 2012 - 12.45

- Økte krav til sosiale ferdigheter i arbeidslivet sender stadig flere unge rett ut i uføretrygd, mener Terje Ogden, ifølge Aftenposten. Han er psykologiprofessor og forskningsdirektør ved Atferdssenteret.

Ifølge avisen har antall unge uføre i alderen 18-29 år i perioden 2000 -2009 økt med 41 prosent. Samtidig har det blitt betydelig færre uføre i resten av befolkningen opp til 60 år.

Forklaringen på veksten i unge uføre mener Ogden er endringer i arbeidslivet og flere, hyppigere og tidligere psykiske diagnoser. Psykologiprofessoren peker ifølge avisen på at økte krav til kommunikasjonsevner og sosial kompetanse i alle typer jobber gjør det vanskeligere for unge med psykiske diagnoser å få og beholde en jobb.

- Jeg tror ikke unge nødvendigvis er mer psykisk syke i dag, men arbeidslivet har en lavere terskel for å støte dem ut, sier Ogden.