Livsstil

Denne appen vet alltid hva du har i kjøleskapet

En ny app med norskutviklet teknologi skal redusere matsvinnet hos forbrukerne.

Roy Snapa. Foto: Handleriet.no

Roy Snapa. Foto: Handleriet.no

Artikkel av: Øystein Byberg
13. oktober 2017 - 10.25

Nå lanserer supermarkedet Handleriet.no en ny app som gjør det enklere for forbrukerne å spise opp maten sin.  Appen registrer når maten din går ut på dato, og gir deg oppskrifter du kan lage av dagligvarer som nærmer seg utløpsdato.

I Norge går hver åttende handlepose rett i søpla. Det tilsvarer over 42 kilo mat per person, og et utslipp av 978.000 tonn CO2 i atmosfæren hvert år.

- Dette er vårt bidrag til å redde verden, sier kjøpmann Roy Snapa i Handleriet.no,

Den nye teknologien er utviklet av det norske gründerselskapet TotalCtrl, som ble etablert i fjor med et mål om å redusere matsvinnet i Norge. Appen registrerer automatisk «best før»-datoen når du kjøper varene i nettbutikken.

- At nordmenn kaster god mat rett i søpla er et stort samfunnsproblem. Den nye appen er genial fordi den kombinerer både bærekraft og teknologi. Den gjør det enklere for kundene å ta smarte valg i hverdagen, sier kjøpmannen.

Han forteller at avtalen med TotalCtrl også gir tilgang til teknologi som gjør logistikk og vareflyt mer effektiv internt i bedriften, slik at også Handleriet.no kaster færre varer som går ut på dato.

TotalCtrl jobber nå med å kvalitetssikre appen før den etter planen skal lanseres mot slutten av 2017.