Livsstil

1,4 millioner nordmenn er redde i trafikken

Mer enn hver tredje nordmann har vært redd i trafikken det siste halvåret.

Foto: ddisq / Shutterstock / NTB scanpix.

Foto: ddisq / Shutterstock / NTB scanpix.

Artikkel av: Martine Holøien
28. april 2018 - 11.38

Den landsomfattende Kantar TNS-undersøkelsen viser at 35 prosent har vært redde i trafikken det siste halvåret, mens 48 prosent har vært vitne til eller opplevd nestenulykker i samme periode.

- Skremmende, mener Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk.

Tallene kommer frem i en fersk undersøkelse utført av Kantar TNS for Trygg Trafikk.

- Temperaturen er høy i trafikken og vi ser ofte konflikter mellom gående, syklende og kjørende. Konfliktnivået handler ikke bare om sekunder og fremkommelighet, men også i stor grad om frykt! Når redselen slår inn blir vi rett og slett stresset og da tar vi flere forhastede valg, sier direktøren.

­

- Stadig flere nordmenn skal sykle og gå i fremtiden, men vi må sørge for at det ikke fører til alvorlige ulykker. Når du er redd og det koker i topplokket tar du ikke de beste valgene. Vi er for raske i vendingen, gjør feil og dette øker risikoen for ulykker. Vær oppmerksomme på hverandre og vis hensyn, oppfordrer Johansen.