Livsstil

Må søke for å få kjøpe Rolex

Urmaker Bjerke så seg nødt til å ta grep. 

Foto. BlackCat Imaging / Shutterstock / NTB scanpix

Foto. BlackCat Imaging / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Eline Hvamstad
25. april 2018 - 08.38

I mars ble det lansert en ny versjon av Rolex GMT-Master 2 med jubileumslenke og såkalt Pepsi-bezel, i rød og blå.

VG skriver at Urmaker Bjerke i løpet av én dag hadde fått nærmere 200 forespørsler på denne modellen, og kort tid senere var det oppe i 300 forespørsler på klokken som vil koste 82.500 kroner.

- Vi har ingen oversikt over hvor mange vi får, og vi vet ikke når de kommer. Skulle vi levert til alle som har tatt kontakt, ville det tatt oss mellom 10 og 15 år, forteller urmaker Halvor Bjerke til avisen.

Frem til i år kunne hvem som helst sette seg på venteliste for å kjøpe Rolex Sportsmodeller i stål, deriblant Submariner, GMT-Master, Daytona, Sea-Dweller, Sky-dweller og Explorer 2, men nå har urmakeren sett seg nødt til å ta grep.

Ventelisten er avskaffet og du må levere søknadsskjema for å få lov til å kjøpe de mest ettertraktede modellene. 

- Det er spesielt modeller fra Rolex og Patek Philippe vi bruker lang tid på å skaffe, i tillegg til noen fra Omega og Blancpain, sier Bjerke til VG - og legger til at Norge ikke akkurat er verdens navle, og det er begrenset hvor mange klokker som kommer hit.