Livsstil

Alderen de fleste får grått hår

Det er veldig individuelt når de første grå hårene synes.

Foto: Elvira Koneva / Shutterstock / NTB scanpix.

Foto: Elvira Koneva / Shutterstock / NTB scanpix.

Artikkel av: Martine Holøien
21. mai 2018 - 09.33

- Det er veldig individuelt når vi får grått hår. Noen starter i 20-årene, men det er nok ikke så vanlig. Jeg har ikke mange av de kundene, men jeg har flere i 30-årene og 40-årene, sier Sølvi Bjørnevoll, som er daglig leder for Norsk Frisørskole i Bergen, til KK.

Hun sier også at det synes mer på de som har mørk hårfarge enn de som har lys.

-For eksempel har asiatere og mørkhudede mørkere melanin, og vil derfor få grå hår senere enn lyshudede, sier Keränen til KK.

Noen opplever å få grå hår i 20-årsalderen, men det er mindre vanlig.

- Stress påvirker hvor tidlig håret ditt blir grått. Røyking er også en faktor. Du kan forsøke å forebygge grått hår ved å minske stress, slutte å røyke og spise næringsrik mat. Antioksidanter er ikke bare bra for hudens melanin, men også hårets, sier Keränen til nettstedet.