An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Livsstil

Slik snakker du med hunden din

Å bruke et «hundespråk» kan skape tettere bånd mellom deg og hunden din. 

Foto: 4 PM production / Shutterstock / NTB scanpix.

Foto: 4 PM production / Shutterstock / NTB scanpix.

Artikkel av: Martine Holøien
28. juli 2018 - 08.06

En studie fra psykologisk fakultet ved Universitet i New York, publisert i tidsskriftet Animal Cognition, viser at det å bruke et «hundespråk» er viktig for å bygge en god relasjon mellom hund og eier, skriver Dagbladet.

- Vi ville vi undersøke om måten hunden knytter seg til mennesket på blir påvirket av formen for kommunikasjon, sier doktor Katie Slocombe ved Universitet i York, som er en av forskerne bak studien, til Dagbladet.

Christine Olsen, etolog med doktorgrad i folkehelsevitenskap og forskningsansvarlig for Dyrebar Omsorg, forteller til avisen at den nye forskningen fra Universitet i York stemmer godt overens med hennes egne erfaringer og kunnskap.

- Det blir litt som når vi snakker med lys stemme til små barn. Det betyr imidlertid ikke at man behøver å gjøre seg til. Det handler mer om å bruke tydelige ord og det rette tonefallet, sier hun til avisen.

For å kommunisere best med hunden din, mener Olsen ifølge avisen at du skal snakke med lys og vennlig stemme, og bruke tydelige ord. Det skal være en sammenheng i hva du sier, hvordan du sier det, og kroppsspråk. Bruk blikket aktivt, blunk sakte med øynene og ha smale øyne - ikke åpne og stirrende øyne. Til slutt mener Olsen at du bør forsterke budskapet med håndsignal.