An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Info

Manipulasjon mot ARK-aksjen?

Anonyme innlegg i diskusjonsgruppen på SOL Børs advarer mot å kjøpe det børsnoterte selskapet ARK.

7. juli 1998 - 09.06
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Stocktalk er en av tjenestene en kan benytte seg av på børssidene til SOL Børs. Såkalte diskusjonsgrupper er en veldig utbredt i Cyberspace. Det etableres flere og flere bulletins, "chatrooms" og nyhetsgrupper som tilbyr brukere muligheten til å kommunisere med andre brukere for å utveksle informasjon. De fleste av disse mulighetene er greie nok i seg selv, men muligheten er også absolutt tilstede for å bli bedratt. Stocktalk er en av tjenestene en kan benytte seg av på børssidene til SOL Børs. Såkalte diskusjonsgrupper er en veldig utbredt i Cyberspace. Det etableres flere og flere bulletins, "chatrooms" og nyhetsgrupper som tilbyr brukere muligheten til å kommunisere med andre brukere for å utveksle informasjon. De fleste av disse mulighetene er greie nok i seg selv, men muligheten er også absolutt tilstede for å bli bedratt.

"ARK opp 6 kroner i dag, men vær på vakt. Dårlige nyheter kommer snart. Kursen på ARK akselererer nedover. Aksjen er etter min mening kraftig overvurdert" Dette er alle sitater fra Stocktalk ifølge finansavisen. Innleggene kommer fra en person som kaller seg "Carl", men som for øvrig er anonym. Dette setter fokus på et stort problem i slike diskusjonsgrupper, en kan rett og slett ikke stole på det som blir lagt inn. Selskaper blir hausset eller advart mot slik som i tilfellet med ARK.

Det finnes mange ting man kan gjøre som investor for å beskytte seg selv. Det første er nok å være skeptisk til all informasjon en mottar om investeringsmuligheter, aldri ta en avgjørelse om å investere bare på grunnlag av noe en har lest online. Videre er det vel slik at den gamle regelen gjelder; hvis noe er for godt til å være sant, er det sjelden det. Likevel er det slik at uansett hvor mye informasjon en samler inn, så er det alltid en selv som må vurdere den og til syvende og sist fatte beslutninger en selv kan begrunne.

Når det gjelder hva et selskap som ARK kan gjøre mot slike påstander er det foreløpig svært lite. -Internett er en kanal vi bare er nødt til å venne oss til å håndtere, uttaler Jan-Erik Standahl, adm. Dir. i ARK.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.