An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Motor

Dette er nytt i VW Golf

Volkswagen viste torsdag frem sin nye Golf. Dette er nytt.

VW Golf. Foto: VW

VW Golf. Foto: VW

Artikkel av: Øystein Byberg
11. november 2016 - 08.34
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Større batteri i e-Golf, flere assistentsystemer og et helt nytt infotainmentsystem gjør Norges mest solgte bil enda mer attraktiv, fastslår den norske importøren fast i en melding.

Allerede i 1985, ni år etter lanseringen, ble Volkswagen Golf Norges mest solgte bil for første gang. I 2015 ble Golf landets mest solgte bil for åttende år på rad, og etter alle solemerker vil årets mest solgte bil i 2016 også være Golf.

Et oppdatert design, nye bensinmotorer, et større batteri på e-Golf, en rekke nye assistentsystemer og en helt ny generasjon infotainmentsystemer er ting som gjør dette til en omfattende modelloppdatering.

I Norge er det de miljøvennlige og innovative modellene e-Golf og GTE som står for brorparten av salget. Elbilen e-Golf vil med denne oppdateringen få et batteri med en kapasitet på 35,8 kWt samt en kraftigere elmotor som yter 136 hestekrefter. Det større batteriet vil gi e-Golf en rekkevidde på inntil 300 kilometer mot dagens rekkevidde på 190 kilometer.

Nytt infotainmentsystem

Den oppdaterte versjonen av e-Golf vil i tillegg få en større pakke standardutstyr som inneholder ting som parkeringssensorer foran og bak, varmepumpe og det helt nye infotainmentsystemet Discover Pro med 9,2-tommers berøringsskjerm. Dette vil også være tilgjengelig som ekstrautstyr på de andre Golf-modellene og Golf blir med dette første modell i kompaktklassen med bevegelsesstyring.

Også på sikkerhetsfronten vil Golf bli vesentlig forbedret i form av tilgjengelige assistentsystemer, som Trailer Assist og Emergency Assist.

Utseendemessig har alle Golf-modellene blitt enda mer raffinert. Ved hjelp av nye støtfangere foran og bak, nye LED-lys som erstatter xenon-lysene på modeller med dette, nye skjermer foran og nye LED-lys bak får 2017-utgaven av Golf et enda kraftigere uttrykk. I tillegg blir det mulig å velge mellom flere nye farger, felger og interiørmaterialer som gir kundene enda større valgfrihet.

VW e-golf. Foto: VW

Samtidig som e-Golf blir utstyrt med et større batteri, vil Golf-familien også få oppdaterte bensinmotorer fra 2017. 1,5 TSI Evo-motoren er en firesylindret turboladet bensinmotor med aktiv sylinderkutt (ACT) som yter 150 hestekrefter. Det vil også bli lansert en BlueMotion-versjon av denne motoren som vil yte 130 hestekrefter.

Samtidig har legenden Golf GTI fått økte ytelser, og 2,0 TSI-motoren yter nå 230 eller 245 (GTI Performance) hestekrefter. En ny syvtrinns DSG-girkasse vil også gradvis erstatte sekstrinns-varianten man kjenner fra tidligere.

Forhåndssalget av nye Volkswagen Golf starter i midten av januar 2017, og markedslanseringen vil finne sted i mars for modellene med konvensjonelle drivlinjer og i april for e-Golf.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.