An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Motor

Ny toppmodell: VW Arteon

Den helt nye modellen vil plassere seg over Passat og være Volkswagens mest luksuriøse modell.

VW Areton. Skisse: VW

VW Areton. Skisse: VW

Artikkel av: Øystein Byberg
28. november 2016 - 11.04

Tre måneder før bilens offisielle premiere på Genève-utstillingen gir Volkswagen en smakebit på sin kommende toppmodell Arteon. Den helt nye modellen vil plassere seg over Passat og være merkets mest luksuriøse modell, fremgår det av en melding fra den norske importøren.

I tillegg til de nye og mer ekspressive linjene, får Arteon en enda mer uttrykksfull front som også viser en tydelig merketilhørighet. Lamellene i grillen fortsetter inn i de tredimensjonale lyktene samtidig som LED-lysene bidrar til ytterligere spenning i frontdesignet.

Den firedørs sedanen byr på både revolusjonerende design og praktiske egenskaper. De rammeløse vinduene er et typisk element for GT-biler, mens den topphengslede bakluken gir optimal tilgang til det store bagasjerommet.

- Ved første øyekast skaper Arteon entusiasme på grunn av designet – før den overrasker med sine praktiske egenskaper. Det er en unik kombinasjon, sier eksteriørdesigner Tobias Sühlmann.

Navnet Arteon, med trykk på første stavelse, er bygget opp av to deler. «Art» beskriver bilens harmoniske linjer og følelsene den skal skape. «eon»-endingen identifiserer bilen, i likhet med Volkswagens toppmodell for det kinesiske markedet PHIDEON, som en premiummodell. 

Nye Arteon vil bli vist frem under bilutstillingen i Genève i mars og vil lanseres sommeren 2017.