Motor

Her er nye Kia Picanto

Lille Kia Picanto er vist frem før den offisielle premieren i Genève.

Foto: Kia

Foto: Kia

Artikkel av: Øystein Byberg
16. februar 2017 - 13.30

På et arrangement i Frankfurt onsdag viste Kia frem en helt ny generasjon av småbilen Picanto for europeisk presse. Picanto er en av Kias bestselgende modeller, og siden dagens modell kom i 2011 er det solgt mer enn 1,4 millioner eksemplarer, over 300.000 av de i Europa. Nå lanseres tredje generasjon av den populære bilen, og den kommer til Norge i slutten av mai.

Utvendige mål er uendret, men bilen har fått lengre akselavstand som sørger for bedre innvendig plass. 

Picantos bagasjerom øker fra 200 til 255 liter.

Sentralt i interiøret sitter en stor 7’’ berøringsskjerm med navigasjon, og klargjort for Apple CarPlay og Android Auto. Trådløs lading av mobiltelefon og USB-porter er tilgjengelig utstyr.

Fra lanseringsdato kommer Picanto med to bensinmotorer; en 1.0 liter på 67 hk, samt en 1.25 liter på 84 hk. Begge disse videreføres fra dagens modell, og det er 1.0 literen som blir aktuell for Norge.

Fra oktober kommer også Kias turbobensinmotor på 1 liter og 100 hk, den vil også være aktuell for det norske markedet.

- Den nye modellen viderefører alle de gode egenskapene Picanto har i dag. I i tillegg har den bedre kjøreegenskaper, alt det siste innen teknologi og tilkoblingsmuligheter samt forbedret sikkerhet. Nye Picanto vil hjelpe oss med å bygge merket videre og styrke vår markedsandel i dette meget konkurranseutsatte segmentet, sier Michael Cole, Chief Operating Officer i Kia Motors Europe.

Nye Kia Picanto har offisiell premiere på bilmessen i Genève, tirsdag 7. mars.