Motor

Ford investerer milliarder på ny Focus-generasjon

Ford investerer 5,4 milliarder norske kroner for å klargjøre produksjonen av neste generasjon Ford Focus.

Foto: HegnarOnline

Foto: HegnarOnline

Artikkel av: John Inge Seljehaug
16. mars 2017 - 11.21

Ford investerer 600 millioner EURO, tilsvarende 5,4 milliarder norske kroner, i fabrikken i Saarlouis i Tyskland for å klargjøre den for produksjon av neste generasjon Ford Focus.

Investeringene på fabrikken i Saarlouis skal gå til innkjøp av toppmoderne produksjonsutstyr og bedre logistikksystemer. Spesielt viktig er innkjøpet av to store stålpresser som skal benyttes i produksjon av lettere bildeler.

Investeringen skal også sørge for at energiforsyningen til fabrikken blir både mer miljøvennlig og mer effektiv. CO2-utslippet fra forbruk av strøm og oppvarming skal reduseres med hele 20 prosent.

- Denne investeringen bekrefter Fords fortsatte satsing på Tyskland som hovedbase i Europa. Vi har over 25 000 ansatte i Tyskland idag. Det er mer enn noen andre steder i Europa, sier toppsjefen i Ford Europa, Jim Farley.

- Tysk produksjon helt avgjørende

- Vi har fabrikker for produksjon av både biler og motorer i både Saarlouis og Køln som også produserer biler for kunder over hele verden. Vi har også Fords store forsknings- og utviklingssenter i Aachen som skaper morgendagens teknologier, sier Farley.

Fabrikken i Køln produserer den mest solgte småbilen i Europa, Ford Fiesta.

- Tyskland er helt avgjørende for Fords globale forretningsvirksomhet. ikke bare i dag, men også i fremtiden - noe denne store investeringen viser, sier Farley.

Ford økte sitt salg i Europas 20 største markeder med fem prosent fra 2015 til 2016, mens 1,4 millioner nye biler ble solgt.