Motor

Gatetest av nytt råskinn

Hyundais nye råskinn, i30 N, har blitt testet på både landeveier og snø og is.

Foto: Hyundai

Foto: Hyundai

Artikkel av: Øystein Byberg
19. mai 2017 - 11.59

Hyundai fortsetter testingen av nye i30 N, selskapets første high performancebil. I vinter kjørte de test i Sverige med rallyesset Thierry Neuville. Nå har de sporet opp de mest krevende veiene i England for ytterligere testing. Denne gang var det fintuning og sjekking av adaptivt hjuloppheng og forskjellige kjøremodus som ble gjennomgått. 

Råskinnet i30 N er basert på nye i30, men som high performancebil er den bygget fra grunnen for å levere topp kjøreglede både på landevei og bane. «N» står både for Namyang, stedet i Korea hvor Hyundai har sitt utviklingssenter, og for Nürburgring, den verdensberømte banen hvor Hyundai har sitt testsenter.

- Vi er ser nå slutten av utviklingsarbeidet, sier Hyundai-sjef Albert Biermann i en pressemelding.

- Vi jobber med å forsikre oss om at i30 N kan møte våre kunders forventninger til en slik bil, sier han.

Biermann vil forsikre seg om at de nye bilene tåler hverdagen med forventningsfulle kunder.

- England har veier som virkelig setter krav til denne bilen, svingete og utfordrende, sier han.

Stiller i løp før lansering

Etter at testen er ferdig vil to i30 N biler stille i ADAC Zürich 24-timersløpet på Nürburgring i slutten av mai. Begge med hver sin to liters turbomotor med seks-trinns girkasse, identisk med det som blir levert på bilene som skal på markedet. Racet vi gi Hyundais ingeniører verdifull innsikt for de siste justeringer før bilen kommer i salg i sommer.