An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Motor

Gatetest av nytt råskinn

Hyundais nye råskinn, i30 N, har blitt testet på både landeveier og snø og is.

Foto: Hyundai

Foto: Hyundai

Artikkel av: Øystein Byberg
19. mai 2017 - 11.59

Hyundai fortsetter testingen av nye i30 N, selskapets første high performancebil. I vinter kjørte de test i Sverige med rallyesset Thierry Neuville. Nå har de sporet opp de mest krevende veiene i England for ytterligere testing. Denne gang var det fintuning og sjekking av adaptivt hjuloppheng og forskjellige kjøremodus som ble gjennomgått. 

Råskinnet i30 N er basert på nye i30, men som high performancebil er den bygget fra grunnen for å levere topp kjøreglede både på landevei og bane. «N» står både for Namyang, stedet i Korea hvor Hyundai har sitt utviklingssenter, og for Nürburgring, den verdensberømte banen hvor Hyundai har sitt testsenter.

- Vi er ser nå slutten av utviklingsarbeidet, sier Hyundai-sjef Albert Biermann i en pressemelding.

- Vi jobber med å forsikre oss om at i30 N kan møte våre kunders forventninger til en slik bil, sier han.

Biermann vil forsikre seg om at de nye bilene tåler hverdagen med forventningsfulle kunder.

- England har veier som virkelig setter krav til denne bilen, svingete og utfordrende, sier han.

Stiller i løp før lansering

Etter at testen er ferdig vil to i30 N biler stille i ADAC Zürich 24-timersløpet på Nürburgring i slutten av mai. Begge med hver sin to liters turbomotor med seks-trinns girkasse, identisk med det som blir levert på bilene som skal på markedet. Racet vi gi Hyundais ingeniører verdifull innsikt for de siste justeringer før bilen kommer i salg i sommer.