Motor

- Derfor selger Tesla så mange biler

Etter en fantastisk september har Tesla allerede satt ny årsrekord i antall utleveringer i Norge. (Oppdatert)

Artikkel av: Øystein Byberg
3. oktober 2017 - 10.54

I september ble det registrert hele 2.003 nye Tesla-er i Norge, opp ekstreme 136,2 prosent fra samme måned i fjor! Økningen for Model S var på hele 307,7 prosent! Bare i løpet av den siste uken er det registrert nesten 900 Tesla-er i dette landet.

Tesla har nok gjort en stor innsats for å få ut flest mulig biler til kundene innen utgangen av 3. kvartal.

Hittil i år er det registrert 4.717 nye Tesla-er i Norge, som er opp 88,7 prosent fra i fjor, viser tall fra OFV. Det er ny årsrekord. Den forrige rekorden for et helt år, i 2014, var på 4.042. 

På verdensbasis leverte Tesla 26.150 biler i 3. kvartal, hvorav 14.065 var Model S, 11.865 Model X og bare 220 Model 3.

Det er det beste kvartalet noen sinne når man ser på Model S og Model X-leveranser. Oppgangen er på 4,5 prosent i forhold til 3. kvartal 2016, som var Teslas forrige rekordkvartal.

- Hva har skjedd? Hvorfor er økningen så stor nå?

- Vi tror at veksten skyldes at både interessen for og kunnskapen om elektriske biler vokser raskt i Norge. Solid rekkevidde, praktiske løsninger og høy sikkerhet gjør at stadig flere familier velger Model S og Model X. Model S er tilgjengelig med opptil 632 km rekkevidde (NEDC), mens Model X har hengerfeste og kan konfigureres med sitteplass for opptil syv voksne, sier Teslas kommunikasjons- og PR-sjef Even Sandvold Roland i en e-post til Hegnar.no.

- Vi ser at Supercharger-nettverket er blant mange grunner til at kundene velger oss, og Tesla fortsetter å investere i å gjøre det enda bedre. Det skal være lett å reise på langtur i våre biler. Bare siden i sommer har vi åpnet 64 nye Superchargere i Norge. Blant annet har vi åpnet verdens to nordligste Supercharger-stasjoner i Skibotn og Sørkjosen. Nå er det mulig å reise helt til Alta på vårt nettverk, sier han.

Viktigere er det nok, slik flere av våre lesere påpeker, at Tesla i samarbeid med DNB har hatt en kampanjerente på 0,25 prosent, 10 år uten innskudd.

Tesla har hatt utstillingsbiler på blant annet Gardermoen der de reklamerer med 0,25 prosent rente ved kjøp/leasing i september