Motor

Jaguar XE SV Project 8 er verdens raskeste

Imponerende rekord rundt nordsløyfa på Nürburgring.

Artikkel av: Øystein Byberg
29. november 2017 - 15.59

Under et arrangement i Los Angeles onsdag morgen (lokal tid) offentliggjorde Jaguar Land Rover at deres superspreke familiebil Jaguar XE SV Project 8 har satt ny rekord for 4-dørs biler på Nürburgring Nordschleife.

Jaguar XE SV Project 8, utviklet av SVO, oppnådde den utrolige rekordtiden på 7 minutter og 21,2 sekunder. Det er nesten 11 sekunder raskere enn den nest raskeste sedanen på denne legendariske 20,7 km lange tyske racerbanen, og gjør at Project 8 med 600 hk under panseret også er raskere enn noen av verdens raskeste 2-dørs coupeer og superbiler.

Sjefen for SVO, Mark Stanton, gjorde et poeng av at Jaguaren er minst 7 sekunder raskere enn noen BMW-modell rundt banen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mark Stanton foran Jaguar XE SV Project 8. Foto: Hegnar.no

- Oppgaven til design- og ingeniørteamet hos SVO var å skape historiens mest banefokuserte, raskeste og smidigste Jaguar som også kan kjøres på vanlig vei. Resultatet er at kun taket og framdørene på Project 8 er uendret fra XE-modellen, mens 75 prosent av den mekaniske maskinvaren er ny. Denne enestående rekorden på Nürburgring Nordschleife er en bekreftelse på at disse omfattende endringene er en suksess, sier han.

Den mest ekstreme Jaguaren noensinne akselererer fra 0-100 km/t på 3,3 sekunder og har en toppfart på 200 miles per time (321 km/t)

Det vil kun produseres 300 enheter for globalt salg med en pris fra 149.995 pund i Storbritannia. Under arrangementet i LA fikk vi opplyst at bilen ikke er utsolgt ennå, så det er bare å løpe og kjøpe!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jaguar XE SV Project 8. Foto: Hegnar.no

Alfa Romeo Giulia stod for den forrige rekorden.

Vi vil være til stede på Los Angeles Auto Show, som åpner for pressen klokken 17:30 norsk tid. Følg med på Hegnar BILs Facebook-sider for bilder fra messen.