Motor

Opel lover fire elektrifiserte biler innen 2020

Innen 2024 skal Opel bare levere el- og hybridbiler, viser deres nye strategi PACE!

Artikkel av: Øystein Byberg
9. november 2017 - 12.28

I dag offentliggjorde sjefen for Opel Automobile GmbH, Michael Lohscheller, den strategiske planen PACE! som skal sørge for lønnsomhet og konkurransedyktighet fremover.

Alle delene av PACE! skal bidra til å skape en fri kontantstrøm, sammen med et driftsresultat for bilene på 2 prosent i første del av 2020, og 6 prosent i 2026. Ved å kombinere styrkene og ta ut synergiene i Groupe PSA vil dette tilsvare 1,1 milliarder euro i 2020 og 1,7 milliarder euro i 2026.

Alle tiltakene vil også bidra til et lavere produksjonsantall for break even med 800.000 biler, noe som skal bidra til positiv drift, uavhengig av kommende utfordringer, heter det i en melding fra Opel.

Gjennom å ha tilgang til teknologi fra Groupe PSA, blir Opel ledende på lave CO2-utslipp.

Innen 2024 vil alle bilmodeller bli elektrifisert – og tilby både rene elbiler og ladbare hybrider sammen med effektive forbrenningsmotorer.

Innen 2020 skal Opel ha fire elektriske modeller på markedet, inkludert en ladbar Grandland X PHEV og en helelektrisk Opel Corsa.

Selskapet vil også øke konkurransekraften innen 2020 gjennom å redusere kostnadene med 700 euro per bil. Effektiviseringen av markedsføringen vil økes med mer enn 10 prosent. Optimalisering av R&D og kapitalkostnader til mellom 7 og 8 prosent av inntektene fra bilproduksjonen, produksjon og administrative prosesser, frem til 2020, vil bidra til å gjøre tilgjengelig en arbeidskapital på 1,2 milliarder euro innen 2022.

Økt konkurransekraft i fabrikkene, vil også øke produksjonskapasitet for fremtidige produkter, noe som vil gjøre det lettere å utnytte fabrikkene bedre inn i et nytt tiår, heter det.

De to plattformene fra Groupe PSA: CMP and EMP2 vil bli implementert i alle Opel-/Vauxhall-fabrikker. Først ut er en EMP2-basert SUV som er planlagt produsert i Eisenach fra 2019, samt en D-segment bil basert på EMP2-plattformen som skal produseres i Rüsselsheim. Dette betyr at også Opel/Vauxhall gradvis går over fra drivlinjer utviklet av GM til drivlinjer utviklet av Groupe PSA.

- PACE skal bidra til å utløse vårt fulle potensial. Planen skal være en fallskjerm for selskapet, og beskytte de ansatte mot kommende utfordringer og snu Opel/Vauxhall til enn sunn, lønnsom, elektrifisert og globalt selskap. Fremtiden vår vil sikres, og vi vil bidra med vår tysk dyktighet. Implementeringen har allerede startet, og teamet er utålmodig etter å nå målene, sier Michael Lohscheller.

Han sier at planen er designet med en klar intensjon om å kunne beholde driften av fabrikkene i Europa. Nødvendige reduksjoner og innsparinger skal utføres ved hjelp av tiltak som utnytter smartere arbeidskonsepter, frivillige programmer og tilbud om tidligere pensjon.
- Alle nye Opel-/Vauxhall-modeller skal utvikles i Rüsselsheim, som blir et globalt ressurssenter for hele Groupe PSA. De første områdene det skal satses på er allerede klare, som brenselceller, ulike former for autonom kjøring, og førerassistentsystemer. Dette vil sørge for at tysk ingeniørkunst og kvalitet videreføres og at vi fortsetter å gjøre ny teknologi tilgjengelig for alle. Totalt sett vil antallet plattformer for personbilene fra Opel reduseres fra dagens 9 til 2 innen 2024. På samme måte vil antallet motorfamilier reduseres fra dagens 10 til 4. Det å bruke felles arkitektur og motorteknologi vil bidra til å gjøre det lettere å skalere opp, og synergiene vil bidra til lønnsomhet, sa Lohscheller.

Opel vil bytte til mer effektive og fleksible plattformer fra Groupe PSA raskere enn det som opprinnelig var planlagt. Fra 2024 vil alle personbiler fra Opel/Vauxhall være basert på felles Groupe PSA arkitektur. Neste biler som lanseres er nye Opel Combo i 2018 og nye Opel Corsa i 2019. Denne takten vil fortsette med en stor lansering hvert år fra 2020. Om man teller alle karosserivarianter, vil Opel lanseres 9 nye modeller innen 2020. Dette bidrar til å bedre konkurransekraften til Opel, og redusere avstanden til referansekonkurrentene med fire poeng.
  
Økt salg vil sammen med sterkere profilering av merkevaren vil støttes av bedre finansieringsløsninger, og komplette løsninger for leasing.

I tillegg til dette, vil Opel gå inn i mer enn 20 nye eksportmarkeder innen 2022. Etter det, vil også Opel se på muligheten til å ytterligere muligheter for eksport.

For å bidra til vekst i det finansielt svært attraktive markedet for lettere nyttekjøretøy, vil Opel også lansere nye modeller og gå inn i nye markeder, med et klart mål om å øke saget med 25 prosent innen 2020 sammenlignet med i år.

- PACE er blitt utviklet av Opel/Vauxhall for å hjelpe våre ansatte å øke effektiviteten nå, understreker Lohscheller.