Motor

Putter 7,2 mrd. inn i Ford-fabrikk

Ford investerer mer enn 7,2 milliarder kroner i sin fabrikk i Valencia i Spania

Ford Kuga. Foto: Hegnar.no

Ford Kuga. Foto: Hegnar.no

Artikkel av: Øystein Byberg
17. november 2017 - 13.12

Ford investerer mer enn 7,2 milliarder kroner i sin fabrikk i Valencia i Spania for å bygge den neste generasjonen av SUV-en Ford Kuga.

Totalt har det blitt investert rundt 29 milliarder kroner i fabrikken siden 2011.

- Denne store investeringen på mer enn 750 millioner euro viser hvor viktig denne fabrikken, Valencia-regionen og Spania er for Ford i Europa. Jeg vil også takke både de nasjonale myndighetene i Madrid og Generalitat Valenciana for deres kontinuerlige arbeid og tilrettelegging for å skape et godt klima for investeringer i Valencia-regionen, sier toppsjefen i Ford Europa, Steven Armstrong, i en pressemelding.

Den nye investeringen vil sikre de mer enn 8.000 arbeidsplassene ved Fords fabrikk i Valencia. Investeringen bidrar til ytterligere kostnadseffektivitet og produktivitetsforbedringer for ledelsen, fagforeningene og arbeidsstyrken, heter det.