Motor

Disse bilene får full score i krasjtest

En rekke nye bilmodeller har gått gjennom Euro NCAPs krasjtester. Her er dommen.

Subaru Impreza under Euro NCAPs krasjtest. Foto: Subaru/Euro NCAP

Subaru Impreza under Euro NCAPs krasjtest. Foto: Subaru/Euro NCAP

Artikkel av: Øystein Byberg
1. desember 2017 - 08.55

Mercedes X-klasse, Porsche Cayenne, Subaru Impreza, Subaru XV, BMW X3, DS7 Crossback, Jaguar E-Pace og Honda Civic får full score fem av fem stjerner i Euro NCAPs ferske krasjtest, offentliggjort tidligere i uken.

Citroën e-Mehari, som ikke selges i Norge, får tre stjerner.

-  Vi i Subaru-familien er svært opptatt av sikkerhet, og er derfor stolte og glad for at våre nye modeller scorer såpass bra i EuroNCAP og andre type tester rundt i verden, sier informasjonsdirektør Stian Thrane i Subaru Norge i en kommentar.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) er en uavhengig organisasjon etablert av europeiske transportmyndigheter, bilorganisasjoner, forsikringselskaper og forbrukerorganisasjoner. Organisasjonen gjennomfører kollisjonstester av nye biler og vurderer deres sikkerhet.

Du finner flere detaljer hos Euro NCAP