Motor

Her er nye Ford Transit

Nye Ford Transit Connect og Transit Courier ble presentert mandag.

Ford Transit Connect. Foto: Ford

Ford Transit Connect. Foto: Ford

Artikkel av: Øystein Byberg
4. desember 2017 - 11.18

Ford presenterte i dag både nye Transit Connect og Transit Courier. De to nyttekjøretøynyhetene er en del av en produktrevolusjon hvor Ford i løpet av de neste 18 månedene skal fornye hele porteføljen av nyttekjøretøy i Europa, opplyser bilprodusenten. 

Med nytt design, mer drivstoffeffektive motorer og en rekke nye, avanserte førerassistanseteknologier vil de nye Transit-modellene være klare for bestilling våren 2018.

- Fords siste generasjon av Transit-familien har tatt Europa med storm, og vi har ingen intensjoner om å ta foten av gasspedalen. Derfor har vi nå også gitt våre to mindre Transit-modeller en komplett fornyelse. De blir billigere i drift og tøffere å se på, sier toppsjefen for nyttekjøretøy i Ford Europa, Hans Schep, i meldingen.

Ford Transit Connect og Transit Courier er to viktige grunner til at Ford er det mest solgte nyttekjøretøymerket i Europa. Bare i år har de økt salget med åtte prosent i perioden januar-oktober, sammenliknet med den samme perioden i fjor. Så langt i år er mer enn 276.000 nye Ford nyttekjøretøy solgt i Europa.

I Norge er Ford hittil i år det nest mest solgte nyttekjøretøymerket med en vekst på 4,9 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.