Motor

15 modeller testet

Stryker fullstendig i krasjtest - 0 stjerner!

Euro NCAP har krasjtestet 15 nye bilmodeller. Bare fem av dem får ubetinget full pott. Én av modellene oppnår tidenes dårligste score, og det fra en europeisk storprodusent.

Foto: Euro NCAP

Foto: Euro NCAP

Artikkel av: Øystein Byberg
15. desember 2017 - 09.29

Hyundai Kona, Kia Stinger, BMW 6-serie GT, Jaguar F-Pace og Toyota Yaris får full score fem av fem stjerner i Euro NCAPs siste krasjtest.

Kia Stonic,Opel Karl, Ford Grand C-Max, Toyota Aygo, MG ZS, Dacia Duster, Alfa Romeo Giulietta, DS 3 får bare tre stjerner. Vi vil understreke at disse modellene er testet med det Euro NCAP karakteriserer som «standard sikkerhetsutstyr». biler som leveres i Norge har som regel et høyere nivå sikkerhetsutstyr som standard.

Euro NCAP opplyser at Dacia Duster og Kia Stonic får fem stjerner med ekstra sikkerhetsutstyr.

Fiat Punto som ikke selges i Norge, får ingen stjerner! Også denne bilen er testet med «standard sikkerhetsutstyr». Modellen som har vært i salg siden 2005 selger fortsatt bra hjemme i Italia. Bilen er den første noen sinne som er tildelt null stjerner, opplyses det.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) er en uavhengig organisasjon etablert av europeiske transportmyndigheter, bilorganisasjoner, forsikringselskaper og forbrukerorganisasjoner. Organisasjonen gjennomfører kollisjonstester av nye biler og vurderer deres sikkerhet.

Du finner flere detaljer hos Euro NCAP