An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Motor

Evald og hans lynkjappe taxi blir verdensstjerner

Evald Jåstad fra Odda har verdens eneste Ford Focus RS-taxi. Sjekk ut videoen her.

Foto: Ford

Foto: Ford

Artikkel av: Øystein Byberg
26. januar 2018 - 12.18

Evald Jåstad fra Odda i Hardanger har verdens eneste Ford Focus RS som går som taxi. Nå vises videoen om «Det blå lynet» over hele verden, skriver Ford i en pressemelding.

- Jeg har alltid har vært en stor fan av rallybiler. Dessuten er veiene her på Vestlandet - med sine mange svinger og bratte stigninger - helt perfekt for denne type bil, sier Jåstad.

Nylig har Ford Europas film-team vært i Vestlandsbygda og lagd film om den spesielle taxien til Evald.

- Videoen skal distribueres både i Europa, Asia, Amerika og Afrika, sier filmprodusent Jerome Isaac, som skryter av gjestfriheten han opplevde på sitt Norges-besøk.

- Dette er første gangen jeg er i Norge. Evald og alle andre vi møtte i Odda etterlot et fantastisk førsteinntrykk av en veldig gjestfri og behjelpelig lokalbefolkning.

Focus RS-en går som taxi i Odda Taxi.

Med hele 350 hestekrefter, trekk på alle fire og en akselerasjon fra 0 - 100 km/t på 4,7 sekunder er råtassen Ford Focus RS både en bil og en taxi helt utenom det vanlige.

- Jeg kjører mange eldre passasjerer til butikken og legen med taxien min. De kaller den bare «Det blå lynet», eller RS-taxien. Alle de 7.000 innbyggerne i Odda kjenner igjen bilen, enten på lyden eller på den spesielle blåfargen, sier Jåstad.

- Hva sier kundene til å bli hentet i en RS?

- Mange har hørt at om bilen min og ber om å få bli kjørt i den. De blir egentlig veldig begeistret når de ser RSen. Gromlyden i RS-en får ofte frem smilet hos passasjerene, sier Jåstad.

Se hele videoen her