Motor

Ford satser på råsterk dieselmotor

Fords nye 3-liters Power Stroke dieselmotor leverer det beste dreiemomentet og den beste trekkraften og nyttelasten i klassen.

Foto: Ford

Foto: Ford

Artikkel av: Øystein Byberg
11. januar 2018 - 12.31

Ford melder at deres nye 3-liters Power Stroke dieselmotor vil komme på verdens mest solgte pickup, nye Ford F-150 i USA, senere i år.

Motoren skal produseres på Fords Dagenham-fabrikk i England, og vil være den første dieselmotoren som noensinne er levert i F-150.

Den har 250 hestekrefter og et dreiemoment på 596 Nm, ifølge de amerikanske spesifikasjonene.

- For alle pickup-eiere som vil ha god drivstofføkonomi, kombinert med god trekk-kraft og nyttelast - tilbyr vi nå en 3.0-liters Power Stroke V6-motor som leverer maksimalt på begge områdene. Desto tøffere du bruker den desto mer vil du sette pris på de klasseledende ytelsene den leverer, og hvor lite drivstoff den bruker, sier ansvarlig for Global Powertraining Engineering i Ford Motor Company, David Filipe.

Maksimalt dreiemoment blir levert fra 1750 omdreininger. Dette gjør at F-150 kan trekke 5.171 kg og ha en nyttelast på 916 kg samtidig som den i amerikanske EPA-målinger bare har et oppgitt forbruk på 0,94 l/mil, fremgår det av en melding.

Den forbedrede drivstoffeffektiviteten blir ytterligere bedret grunnet en spesialtilpasset Select Shift 10-trinns automatgirkasse og Auto Start-Stopp.

Ford solgte hele 896.764 F-serie pickuper i USA i 2017. Det er en vekst på hele 9,3 prosent sammenliknet med året før og er det beste salget siden 2005. F-serie har vært den mest solgte pickupen i USA i 41 år.

Foto: Ford