Motor

Priset for Tesla-krig

Jaguar I-Pace blir konkurransevennlig priset, og vil gå rett i strupen på Tesla Model X.

Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace

Artikkel av: Marius Mørch Larsen / Finansavisen
11. januar 2018 - 21.00

Offisielt blir ikke prisene på Jaguar I-pace sluppet før i mars, og det har vært mye spekulasjon om pris siden bilen ble sluppet for et år siden. De siste dagene har likevel kunder som har reservert seg for bilen konkrete indikasjoner om pris med tanke på bestilling. Kunder som har reservert seg må bestille før 1 mars for å ikke miste plassen i køen.

I første omgang skal det være snakk om at Norge er tildelt rundt 1.000 biler fra produksjonen for levering i juli og august.

Prisene på bilen blir mellom 736 og 836.000 kroner foreløpig. Det vil inkludere en del utstyr, blant annen LED-lys og Meridian stereo. Oppover i de tre pakkene blir luftfjæring, elektriske seter, lær, elektrisk bakluke, hengerfeste og soltak tilgjengelig. Pristillegget for 22 tommers hjul skal være rundt 20.000 kroner. Så tilkommer det rundt 35.000 kroner om du skal ha 20 tommers vinterhjul.

Det er og spekulert i om prisen på bilen vil kunne presses ned mot 600.000 når kundene får fri mulighet til å utstyre sin egen bil, fremfor å velge pakkeløsninger som først blir mulig, men det blir nok ikke avgjort før nærmere mars.

Bilens rekkevidde skal være på rundt 500 kilometer, og den vil ha i underkant av 400 hestekrefter. 0-100 kilometer i timen ventet å tas unna på rundt 4 sekunder.

Bilen vil i første omgang støtte hurtiglading opp til 50kW, men Jaguar har sagt at bilen skal kunne lade på høyere nivåer enn dette etterhvert. Her vil det også komme mer informasjon ved den offisielle lanseringen.

Bilen vil begynne levering til sommeren, ifølge kommunikasjon til de på venteliste, men ifølge Jaguar Land Rover selv er det planlagt i hovedsak levering i andre halvår 2018.

– 1.209 har betalt reservasjonsbeløp på kr 10.000 for å være blant de første til å hente ut I-PACE. 3.088 har registrert seg som svært interessert i å kjøpe bilen, forteller Jacob Moer Aanonsen, salgssjef i Jaguar Land Rover Norge.

Han kan foreløpig ikke bekrefte prisene, men henviser til at de vil bli offisielle i mars.

I januar ble det også kjent at Jaguar Land Rover jobber med teknologiselskapene Qualcomm og Gentex for å utvikle bilenes infotainment-systemer. Dermed vil du blant annet kunne styre smarthuset ditt fra bilen. Det skal også kunne gjøre bilen ultrakjapt koblet mot ulike smartinternettløsninger.

 Til sammenligning begynner en Norgesbilen Tesla Model X på 665.000 kroner for 75D varianten uten utstyr. Med det samme utstyret som I-pace blir levert med i begynnelsen blir bilene relativt likt priset og dermed er elbil-konkurransen for alvor i gang i Norge.